Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesionální zloděj a jeho tým expertů chystají obří akci – loupež půl miliardy dolarů ve zlatě z trezoru na palubě letadla 12 kilometrů nad zemí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[57%] Nemá smysl, abych tu předčítal filmy od tohoto režiséra. Nejvíc mě od něj samozřejmě zaujal osmý rychle a zběsilý díl, poté Vyjednávač a ještě asi i ten Ctihodný občan nebyl nejhorší. Ostatní jsou buď průměry nebo podprůměry. Co se týče tohoto snímku s Kevinem Hartem v hlavní roli, tak nadšený určitě nějak moc nejsem, ale ani pohoršený. Prostě pohodový film na 1 vidění. Děj je jednoduchý, scénář slabší a logika jde samozřejmě mimo. Kdyby byl film o něco delší, už bych se asi nudil. Tohle je pro čas strávený maroděním (můj případ) docela ideální. Jen se na to rychle asi zapomene. Postavy nejsou vyloženě nudné, ale nevýrazné, byť se někteří snaží. Máme tu docela dost známých jmen. Potěší mě vidět hezká tvářička Ursuly Corbero nebo takový Jean Reno, který působí docela otráveně, ale potěší ho vidět. Takový Sam Worthingon se zde asi objevil omylem ... Ostatní netřeba jmenovat. I ten ústřední Hart nebyl špatný, zde se jeho přehnaný humor krotil na minimum. Technicky je to ale dobré, v tom režisér nezklamal. To loupežné náčiní a ten jejich rozpočet - to zde působí přehnaně, ale ok, brát vážně se tenhle film nemá. I OST byl ok. Takže v rámci možnosti je to koukatelný průměr, možná mírný nadprůměr. Dalo se to. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Unavenou autorskou rutinu zpočátku mírnila slušně sestavená parta (absolutnímu optimistickému přístupu jsem se i usmál), ovšem to bylo všechno, ani kousek navíc nad zadání: Geniální zloději dostanou neproveditelnou fušku, připraví plán a ukradnou zlatý náklad – v (cuku) letu. Bez vypnutého mozku to fakt nejde, stejně jsem se však přistihl, jak u dlouhé extrémní (fyzikálně i logicky lobotomické) akce v oblacích zívám. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Naprosto podprůměrný akční film, na němž není co chválit. F. Gary Gray se pokusil o odklon a namísto finančně nákladného filmu natočil zpočátku hodně ukecanou frašku a posléze přidal letmo zastaralé akce, co má až parodické vyznění. Kevin Hart vede zlodějskou partu na zabití, jejich úděsné pokusy hláškovat plní hlavně první polovinu filmu a je obtížné se z té zdlouhavé nudy náhle zkoncentrovat na porci akce v polovině druhé. Ta rovněž nepřináší velkou útěchu a akční pokrokovost. Paluba letadla je až příliš evidentní maketou, letadlo je legračně animované, akce vypadá na dnešní dobu bídně a zaostale. Herci jsou rozděleni do různých kategorií. Kevin Hart nemá moc co nabídnout, obstarožní Jean Reno v záporné roli zaniká a Gugu Mbatha-Raw je coby agentka Interpolu jen na ozdobu. Zbytek herců nemá smysl moc komentovat, je strašný a Mistr převleků Vincent D´Onofrio zřejmě stupidnější roli ještě neztvárnil. Nechápu, že nalepení vousů a paruka je ve filmu považováno za maskérský vrchol. Dalším omylem bylo najmout na post scenáristy Daniela Kunku, který svým béčkovým scénářem vše spolehlivé potápí. A režisér se za celou dobu nepokusí snímek něčím ozvláštnit, režírovat vždy uměl, tentokrát ukázal, jak nešikovný umí být. Hart a spol. nezazářil a ve vzdušném prostoru spíše diváka týral než bavil. 4|10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne fádny film. Kevin Hart je ako šéf „Dannyho jedenástky“ úplne v pohode. Pripadá mi ako nesmierne pozitívny človek, čo je v dnešnej ultradebilnej dobe plnej expertov na všetko mimoriadna vzácna povahová črta. Oceňujem, že prepol na svoj normálnejší mód, hoc mne osobne vyhovuje aj jeho uškriekaná, komediálna verzia. Spolu s Gugu (Gugu!) Mbatha-Rawovou mu to sekne, futuristický dizajn lietadla fajn a občas sa režisér vytasí so slušnou akciou, alebo trocha vtipnejším momentom. Vtip je v tom, že celé to ide strašne na pol plynu, akoby to muselo byť napísané za pár dní, lebo Netflix mal na ruke lietadlo a nevedel, čo s ním a o tri týždne ho musel vrátiť sponzorovi a tak sa to za tri týždne bolo treba natočiť. Potom sa to tri-štyri dni strihalo a následne to dali von. A podľa toho to vyzerá. Jean Reno, môj miláčik z 90. rokov, je tu úplne zúfalý. Pohľad na Sama Worthingtona je takisto strašný; normálne som mu videl v očiach uštvaný, zúfalý výraz „doprdele, mal som pred sebou ohromnú kariéru, potom som si to vlastnoručne posral blbými filmami a teraz hrám TAKÉTO úlohy???“. Vincenta D´Onofria vždy vo všetkom vidím rád (dočerta, dokonca aj v Siedmych statočných!), ale i tak ma neprestáva udivovať, prečo jeden z najlepších hercov svojej generácie hrá v takýchto blbostiach. Temer ma to uráža zaňho. Nevraviac o tom, aký je nevyužitý: chápem, že „herec“ by v zlodejskom tíme dokázal ľahko nájsť svoje uplatnenie, nie však v tomto scenári, kde je ozaj úplne zbytočný a dokonca na celé minúty (aj viac) mizne z deja, akoby ani nebol súčasťou skupiny. Potom sa ukáže na pár sekúnd v jednej scéne, aby sa nepovedalo, prípadne prenesie dve banálne vety a zase zmizne. Nechápem, Vincent, prečo? Finálny twist ohľadom lúpeže jednoduchý, ale pravdupovediac ten scenár je taký podpriemerný, že ma vlastne milo prekvapilo, že na konci bolo aspoň niečo. Sorry, toto za mňa nie je ani za 3*. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Fádní a generovaná banda nezajímavých zlodějských postaviček, pokolikáté už sme to někde viděli. Hodinu se dává dokupy parta kolem vážně nudného trpaslíka Harta a další hodinu sleduju ledabyle odfláknutou trikovou pasáž v nebesích. Ono co čekat, Gray od dob Fast 8 zakysnul v akčních blbostech a bohužel už v tom bahně zůstal. 30% ()

Galerie (297)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení v italských Benátkách probíhalo od 9. do 19. května 2022. Záběry pořízené na Riva degli Schiavoni v Benátkách byly natočeny 10. května 2022 od půl sedmé ráno. Ve dnech 20., 23. a 24. května 2022 proběhlo natáčení v Miramare v italském Terstu. Natáčelo se také ve Ward Parku v Severním Irsku dne 2. června 2022. (Johnny.ARN)
  • Ve scénách natáčených v italských Benátkách bylo použito 400 komparzistů mezi lidmi v karnevalových maskách a turisty. (Johnny.ARN)
  • Keď sa Jorgensen (Jean Reno) stretne so ženou z Leviathanu, veľký obraz plachetnice visiaci na stene je Rembrandtov "Kristus v búrke na Galilejskom mori". 18. marca 1990 ho ukradli z Múzea Isabelly Stewart Gardner v Bostone. (Arsenal83)

Reklama

Reklama