Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (73)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Menej dynamickejší, ako Gerardov predchádzajúci Plane, mnohokrát však splňujúci minimálne požiadavky na akčný film. Na akčných scénach a na snahe ukázať rôzne pohľady na veci poznáte, že to nepatrí do šuplíku medzi tie najpodpriemernejšie B-čkové filmy. Lepší balanse medzi časom a vedením príbehu by mohol byť trochu lepší. Travis Fimmel je vo vedľajšej roli v pohode. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh a jeho třetí spojení s Gerardem Butlerem. Tentokrát v pokusu o serióznější podívanou a místo akční jízdy, dostáváme takového přimočařejšího Covenanta, kterého Kandahar (zřejmě ne náhodou) přípomíná. Režisér se pokouší rozehrát špiónážní thriller okořeněný občasnou akcí a hlavně velmi výbušným závěrem, který má nalákat akční fandy. Bohužel v rámci příběhu Kandahár úplně neobstojí a veškeré napětí a tempo se vytváří neustálou podprahovou hudbou a pocitem, že jsou postavy v neustálém pohybu. Při bližším pohledu jsou ale vidět jasné příběhově mezery a ani ty občasné akční vložky úplně neobstojí. Kandahár tak je pouhým akčním béčkem, kde chybí pořádná akce a přebývá zbytečně dlouhý ale nijak zajímavý příběh. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jako ztratil jsem se už po 1/2 hodině. Iráncům něco Bouchal (OK), nějaká kráva o tom mluvila po telefonu (OK), Íránci chtějí odpovědi (OK). Děj se píše sám… tak sakra co ten mamlas dělá v Avganistánu? Jako proč vůbec? A děj najednou krávu ignoruje (už o ni neuslyšíme)… Tuna různých dalších postav, hromady dialogů a… co z toho? Proč je tam tolik linek? Už je mi jasné proč to má dvě hodiny… Pozn.: ten závěr to zabil úplně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh mi nepríde ako zlý režisér a jeho filmy sú celkom dobre, no Kandahar je asi jeho najslabší kúsok. Príbeh nie je zlý a ďalšia spolupráca s Butlerom sa tiež podarila, ale prečo to je kurnik tak nezáživné, pomalé a natiahnuté na dve hodiny ? Čakal som viac od tohto overeného dua. Sklamanie, no na jedno pozretie to ušlo. 60% - 3* ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Už od prvých momentov mi niečo pripadalo zvláštne. Scenár. Na "mainstreamový" akčný film vysielal príliš atypické signály. Až po odbití záverečných titulkov zisťujem, že ho spísal analytik vojenskej rozviedky, ktorý v realite aj skutočne v (takomto) teréne pôsobil. Toho vplyv bolo možné badať najmä v postranných dialógoch, referenciách na udalosti v pozadí, reflektovaní dopadov širších geopolitických hier na dané prostredia, v správnych a presných poukazovaniach na "regionálne praktiky" a v exaktných geografických zasadeniach a menovitých odkazovaniach na osoby a frakcie. V tomto dlho žiadny konkurenciu nemal a mať ani nebude (naposledy asi len Bigelowej opus 30 minút po polnoci). Problém ale nastáva vtedy, keď sa pozornosť presunie na faktory, ktoré zaujímajú bežného diváka – a tam je úplne vidieť, že LaFortune proste nie je scenárista, ale vojenský analytik – nulový cit pre autentickú dramatizáciu, prílišné prekombinovanie dejových liniek a "se vším všudy" proste z reťaze odtrhnuté a absurditou pomazané situácie (čo je tiež dosť na počudovanie, keď rejža Waugh má za opaskom počiny ako Trestanec a Zločinec). Ja mu to ale, ako až obsesívny fanatik danej témy, zazlievať rozhodne nebudem, nakoľko si značne vážim skôr faktory, ktoré som uviedol v úvode, a od piatich hviezd som teda ďaleko nebol. A bradatý Butler v akčných nárezoch je niečo, čo bolo (pre mňa/pre filmový svet) rozhodne nutné. Kandahar v tejto chvíli čestným členom v mojej pravidelnej rotácii snímok s opakovanými zhliadnutiami. A miestnych 50% je čistý výsmech, nakoľko Ritchieho Covenant s 81% moc odlišný veru nie je... "Welcome to New Afghanistan. Same as the old." (20.6.2023) (2.7.2023) (29.2.2024, cz dab) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)
  • V 52. minutě ťuká na okénko vozu Nissan muž, který má na sobě průhlednou masku Covid, aby mohl natáčet. (Johnny.ARN)
  • Scenár vychádza z reálnych skúseností z terénu, ktoré Mitchell LaFortune zažil v službách Defence Intelligence Agency, pri jeho nasadení v Afganistane v roku 2013 a počas kauzy Snowden. (Arsenal83)

Reklama

Reklama