Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme ma najviac zaujalo to, že sa neskutočne podobá na Halloween. Celá štruktúra filmu je veľmi podobná tej halloweenskej. Po nervydrásajúcom úvode nastáva útlm, rozpracúvajú sa charaketery (no to som prehnal :)), nastupuje pomalá atmosféra, aby film nakonci dostal silné tempo, vrátane depresívnejšieho konca. K tomu môžeme počuť hudbu Johna Carpentera, ktorá sa opäť až príliš podobá Halloweenskej. Hlavný motív - rytmický tichý podklad, dlhé hlboké tóny a chytľavá melódia dookola sa opakujúca na syntetizátore. Ostatné témy sú tiež podobné OSTu k Halloweenu. Rovnako aj využitie "inej hudby" - v Halloweene to bol nejaký rock'n'roll tu je to jazz/swing. Aby som to ujasnil - toto nie sú zápory, ani klady - to sú len fakty, ktoré som si všimol. Atmosféra je dobrá, hudba skvelá (i keď nie dosť využitá), námet jednoduchý, herci zaujímaví (hlavne Jamie Lee a jej matka Janet Leigh). Akurát mi tu vadilo, že film sa fakt stáva občas nudným - stredná časť filmu. No a potom spomínaná jazz/swing-ová hudba, ktorá narúšala svojou pozitívnosťou temnú atmosféru filmu. Fog je príjemný horor, ktorý dá hororovému fanúšikovi všetko, čo si dokáže predstaviť pod názvom "Hmla" - akurát škoda, že sa námorníci neukázali vo svetle :(. Som spokojný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

"Is all that we see or seem but a dream within a dream?“ (E.A.Poe). Mlha přede mnou, mlha za mnou a rybářský hák ve mně.. Na den přesně sto let si poleželi Blakeovi muži na mořském dně, než se pod vedením rutinéra Carpentera a za neúnavné podpory mašiny na výrobu umělého kouře vydali na zaslouženou cestu pomsty. Přes ucházející atmosféru a Hala Holbrooka v roli kněze Maloneho, mě kultovnost tohoto hororu jaksi minula. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dnes som dostal chuť na nejaký starý, dobrý americký horror. Preto som siahol po filme od môjho obľúbeného režiséra Johna Carpentera. Rozhodoval som sa medzi troma titulmi (ktoré považujem za jeho najsilnejšie diela) "Vec", "Hmla" alebo "Halloween". Nakonec som si pustil "Hmlu". A urobil som dobre. Znovu som si pripomenul záhrobnú pomstu sto rokov mŕtvych námorníkov. Obyvatelia malého kalifonského mestečka Antonio Bay musia zaplatiť za hriechy svojich predkov. Skvelá carpenterovská horrorová klasika. **** ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Povedený horor J. Carpentera z období, kdy se za účelem vyděsit natěšeného diváka nepřikláněl k prvoplánové efektní podívané, ale vyžíval se v budování husté, děsivě plíživé atmosféry. Ve filmu, jenž nemá jasně vyprofilovanou hlavní postavu, se ústředním tmelícím prvkem stává v titulu snímku zmíněná mlha. Ta zde působivě předznamenává příchod tajemnou legendou opředenou kolonii malomocných, jenž baží po krvavé pomstě. Většina hororu se odehrává v noci, což je pro výsledný přízračný dojem z filmu jen dobře. Z herců zaujmou J. Leigh (slavný vřískot ve sprše - "Psycho") a její dcera J. L. Curtis (slavný vřískot v šatníku - "Halloween"), která je v roli sebevědomé Elizabeth k sežrání. I když na moji tajnou lásku - nesmělou Laurie Strode z "Halloween" přece jen zdaleka nemá :-). Srdce hororového fanouška zaplesá i nad účastí Lauriiny sexy kamarádky Annie (Nancy Kyes). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1miliónTržby USA $21,378,361Tržby Celosvetovo $22,900,000║ Miestami trošku hustejšia atmosféra ale ináč dosť prázdne, určite sa s toho dalo vyťažiť viac než takéto takmer bezdejové béčko, triky ušli, dýchalo z toho obdobie Čelustí vďaka tej pláži. /50%/ ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Šabľa, ktorú si je možné všimnúť u Blaka (Rob Bottin), je šabľa ľahkej jazdy vzor 1796. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama