Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 5

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (78)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kým predchádzajúce dielo ponúklo príbeh s pomerne uspokojujúcim záverom pôvodnej „trilógii“, tak nové otvorenie a oživenie dračieho bojovníka je už len snahou nejak sa zviditeľniť (obávam sa, že predovšetkým z ekonomického hľadiska). Príbeh štvrtého celovečerného animáku, ktorý by ako bol prevzatý zo seriálu a nafúknutý na 90 minút, nedokáže už s ničím prekvapiť (príbeh, vtipy, dialógy), to aj vďaka k tomu, že seriály o dobrodružstvách známej pandy dokázali rozšíriť univerzum tejto ságy. Majster Shifu dostane malý priestor, päť postrachov v podstate sú kompletne vynechané, a záverečný súboj postráca epickosť. Už sa jedná len o tuctový doplnok. Tretiu malú hviezdičku dávam za hudbu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po osmi letech se na scénu opět vrací otylý, nenažraný a nemotorný Dračí bojovník Po - a soon-to-be duchovní vůdce Údolí klidu - a čelí doposud možná nejvíce diabolickému protivníkovi, mnohotvárné Chameleonce. Čvrtý Kung Fu Panda nijak neohromí, ale ani neurazí a nabízí v podstatě další veskrze přímočaré dobrodružství bez větších překvápek a nároků na diváka. Měl jsem pocit, že tvůrci nevyužili (doslova) mnohovrstevnatého potenciálu Chameleonky a šlo jim jen o efektní podívanou - chválím však dobře zvolený dabing (Vanda Konečná) a věřím, že originál s hlasem Violy Davis má též hodně do sebe. Závěrečná konfrontace mi přišla poněkud odbytá, jako by si tvůrci najednou vzpomněli na to, že jim hoří deadline na odevzdání výsledného filmu a potřebovali to co nejrychleji zaříznout. V kině film sice vyloženě nenudí, nicméně pár dní po projekci si na něj už člověk moc nevzpomene. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa tu rozpisovať, rýchle kino jedno z najrychlejšich fakt to zbehlo rýchlo. Ale tak keď človeka niečo baví ide to rýchlejšie. A cca 5 min sme do kina meškali. Ale pointa neunikla. Rozbehlo sa to asi po 10tich min a poriadne vtiahlo do deja. Rovnako dobré ako staré pandy. Nerozumiem prečo to má tak slabé recenzie. Samozrejme chýbala zúriva 5ka, no tvorcovia prišli na niečo nové. Odporúčam kino, hlavne tie deti boli nejako ticho a bavilo ich. Aj hudba od Zimmera tradične skvelá. S takou dunou sa ale žiadny animovaný film porovnávať nedá. Jedine že by mala svoj vlastný animák. Takto by aj kung fu mohla skončiť. Nech to nie je ako ostatné nekonečné filmové série. 5* ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kung Fu Panda 4 není příšerná, ale je neuvěřitelně nedopečená, nevýrazná, nesourodá a hlavně nudná. Celý to jede, tak nějak na půl plynu a nic tu člověka vyloženě neodpálí. Přičemž to nejvíce jde shrnout slovy promarněný potenciál. Po hledájící nástupce, zatím co se vypořádává s rolí duchovního vůdce a je konfrontován chameleonem, jenž bere podobu starých záporáků. Konfrontace se zločineckým podsvětím, které se musí stát jeho spojenci a i doslovný návrat starých záporáků. To vše zní na papíře naprosto famózně, ale v samotném filmu je to vše nevyužitý. Animačně i scénáristicky působí čtvrtý díl série strašně uspěchaně, jakoby vzali producenti první verzi scénáři a bez úprav ji nechali naanimovat během roku. Film tak postrádá větší sílu, poselství, hlubší postavy a hlavně atmosféru z opravdu živého světa. Velké zklamání. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl každý předchozí  díl pandy měl zajímavého záporáka s motivací Tai Lang měl motivaci na  Si Fua Lord Shen chtěl zabít Poa a Kai na Oogwaye  co má tenhle díl ? Nic prostě chameleonka chtěla umět kung fu a někdo jí řekl , že je na  to malá ona se naštvala stala se zlou nějak ovládla město a rozhodla se získat tu Poovu hůl , aby vysála sílu ze všech postav v duchovní říši (to, že v tomhle díle bojují podělaní králíci dokonce i pásovec se vůbec neřeší) . 3/4 filmu je v normálním módu jen se v někoho promění , aby se na konci díky té holi dostala k síle všech z té duchovní říše. Pokud se  těšíte na předchozí záporáky zklamu Vás Lord Shen tam má tak minutu a ani nepromluví Kai to samé a Tai Lang má v podstatě vše co je v trailerech nic více nic méně. I konec záporačky je nudný porazí ji jedním chvatem  a pak si ji odnesou do duchovní říše (jak to funguje, když je živá se nedozvíme ani to nikdo nevysvětlí). Jo a jinak zuřivá pětka se objeví až na konci s titulky a nikdo tam ani nepromluví.  Co chválím je nová postava Zhen ta to drží na průměru   pokud by byl další díl vyloženě jen o ní bral bych ho přijde mě zajímavější postava než Po. 40 procent ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)
  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)

Reklama

Reklama