Reklama

Reklama

Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví

(seriál)
  • USA Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (více)
Animovaný / Akční / Rodinný / Komedie
USA, (2011–2016), 30 h 43 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Mick Wingert, Kari Wahlgren, Fred Tatasciore, Stephen Root, Simon Helberg, Wallace Shawn, Diedrich Bader, Wayne Knight, James Hong, John DiMaggio, Lauren Tom (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(78)

Pandí jedlík Po se pod vedením svého učitele Shifua dokázal stát dračím bojovníkem. Nadále však musí rozvíjet své dračí schopnosti a bojovnost, protože domovskému Údolí míru hrozí další nebezpečí. Společně s dalšími mistry kung-fu, kteří se nazývají Pět postrachů (Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice) proto musí čelit nejrůznějším protivníkům. Animovaný seriál přináší další dobrodružství ze světa oblíbené filmové série Kung Fu Panda. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za tři po pilotu (říká se tomu u animáků taky pilot?), a více dílů nejspíše ani shlížet nebudu. Relativně dospělácký humor dvou celovečeráků je smrštěn na převážně dětský svět. Je klidně možné, že další díly na kanále Nickelodeon budou o něčem záživnějším, ale mě první díl nijak nezískal. Ani Jack Black, ani ostatní postavy... Každopádně grafika seriálu zůstává vysoko nasazena tak jako ve filmu... ale za dvacet minut se toho moc nedá stihnout, takže to na scénáři lehce kulhá... asi nemůžeme očekávat posloupnost v dílech, takže vlastně není na čem stavě. Nickelodeon je kanál pro děti takže podle toho LoA vypadají... ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Pokud jste si tuhle horu sádla a problémů zamilovali ve filmu, asi budete blahosklonnější k seriálu. Nevadí mi zjednodušená animace. Vadí mi nevyužití možnosti, kterou formát seriálu skýtá. Jde se nejjednodušší cestou - panda je ještě víc nemožný, poživačný, hloupý, sebestředný, pitomoučký... - na tom je postaveno jádro příběhů. Až jsem si začala klást otázku, proč je tenhle tvor dál Dračím bojovníkem, když je to takový kretének a ostatní naprosto převyšují v čemkoli. Je to škoda, tučňáci z Madagaskaru využili svou příležitost daleko lépe. Nicméně v kontextu animovaných seriálů je to to lepší. Určitě chválím český dabing a zejména české dialogy, které jsou přitažlivé a pro děti srozumitelné (sledovala jsem na Nickelodeonu). ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Myluju tu neohrabanou horu černobílého rosolu a věčné půtky mezi silou a chytrostí. Neméně zajímavé a poučné je neustálé přeceňování a podceňování sebe a svých kungu fu protivníků, střety starých a nových světů a k tomu inteligentní humor a úžasné pitvoření všech miloučkých postaviček. To vše zabaleno do perfektní animace se spoustou nápadů... "Jak na tom Si Fu, teda Vy Fu?"☺ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ani jeden z filmů mne nezaujal. Seriál je trochu střízlivější, občas přijdou i zajímavé díly, ale přece jen to mravní naučení na závěr, to je jak u filmu Mr. Bean. Tam taky oproti seriálu Bean sice pohnojil, co mohl, ale nakonec vše zachránil. V seriálu by ale vše ještě víc dodělal. Stejně tak tady. Seriál je určen už primárně na děti, ne i pro rodiče jako film, takže tam prostě musí být zmoudření, pochopení, odpuštění. Některé díly pak jsou vyloženě slabé i tak svým námětem. ()

mupimup 

všechny recenze uživatele

Jste-li diváci mého živočišného druhu, pak vás na konci druhého filmu s oblíbenou animovanou partou obklopí hluboká nostalgie s vyhlídkou světelných let čekání na další pokračování. Při objevení existence jakéhosi seriálu s naší nenažranou pandou v hlavní roli může být tenhle smutek nejprve na chvíli zaplašen a pak opětovně vzkříšen (to zase v případě objevení, dle mého soudu dost nešťastné popravy, které se tomuto seriálu v komentářích na čsfd dostalo). Očekávat od televizního seriálu stejnou kvalitu animace a hloubku prokreslení příběhů jako měl celovečerní film je jako čekat od skinheada vydání sbírky lesní lyriky. V čem ovšem LoA slabinu nemají je nápaditost jednotlivých epizod, ačkoli dokonce i u Esmeraldy její fanoušci vědí, že nějaké malé procento dílů je prostě slabších než ten silný zbytek. Spíš než v grafice (která má mimochodem stále slušnou kvalitu) nacházím pak slabinu epizod spíš v nevyvážené míře Poova lemplovství. Ačkoli někde Po působí tak, že by zvládl vyrobit kopancem z žebřiňáku novou družici, jinde zase dělá dojem, že nerozbije vejce kladivem. Opravdová síla Legends of Awessomenes spočívá ale ve skutečně výborném humoru, který se dle mého soudu tomu filmovému naprosto vyrovná. Pokud chcete víc nahlédnout pod pokličku života v Nefritovém paláci a spíš než detailní bojové scény oceníte dobré a nápadité gagy, věřím, že pro vás LoA nebudou zklamáním, ale pobaví vás stejně, jako se jim to podařilo u mě. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Shifu zde nenosí zelenou vestu jako ve filmu Kung Fu Panda 2 (2011), přitom řekl, že zelenou kápi nosí od doby zesnulého Oogwaye. (ManOfPhoenix)

Reklama

Reklama