Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Kamina Ayato žije obyčejný život: chodí do školy, bydlí se svou matkou. Ale vše se změní v jeden den, kdy obří stroje, známé jako Dolem, zaútočí s jejich destruktivní silou na Tokio. Město se zmítá v chaosu, Ayato potká tajemnou dívku, která se jmenuje Mishima Reika. Zavede ho ke svatyni RahXephon, kde se dozvídá o možnosti bojovat proti Dolem. Po svém probuzení se Ayato ocitne v synchronizaci s počítačem. Ayato nyní čelí pravdě a musí se vyrovnat se svou novou realitou, neboť právě on je ústředním prvkem v dalším osudu lidstva. (artuš)

(více)

Recenze (5)

QuarkCZ 

všechny recenze uživatele

Anime se strašně zvláštní atmosférou. O začátku "existují" určité divné a neobvyklé věci a přišlo mi, že v průběhu celého anime nebylo vysvětleno, jak to všechno vzniklo, ... Rozhodně velmi nestandardní anime a originálním příběhem... ()

Tadzi 

všechny recenze uživatele

RahXephon je od úvodní znělky jednoznačná odrůda Neon Genesis Evangelion. Jenže narozdíl od NGE vám ve svém příběhu hned od počátku pořádně vykoupe a ten příběh je hodně jiný. Když už se konečně někde kolem půlky třetího dílu z toho všeho otřepete, tak si vypráví v pohodě a plynulým tempem příběh. Pomalu přichází některá odhalení, některé otázky přibývají a s postupem času se dočkáte i odpovědí. No a když už jste skoro u konce, kdy si vlastně říkáte, že to všechno máte v malíčku, přijde několik minut, ve kterých celý tento dojem okamžitě ztratíte. Tenhle šok ve mně doutná ještě teď a stále si nejsem úplně jistý, co přesně se stalo a jak si to mám vlastně vysvětlit. Jde o podobný pocit, jako při prvním shlédnutí NGE. Kdo jsou Muriané? Proč mají modrou krev? Odkud se vzali? To jsou jen základní otázky, aniž bych poskytnul jakékoliv spoilery... Jedno vím v tuto chvíli jistě - závěrečné dva díly každé série by se měly zakázat :) V každém případě prý ještě je (nebo se připravuje?) film - těžko říct, jestli se tam dočkám vysvětlení... :) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Kvalitní NGE-like anime s poněkud divácky nepřívětivým úvodem. První (dvě... tři...) epizody jsou celkem utrpení, protože divák netuší co se vlastně děje a podání příběhu nedokáže příliš zaujmout. Postupem času se situace ale zlepší a i když příběh bude stále dost nejasný, tak cca po první třetině už RahXephon dokáže solidně pohltit. Na 26ti dílné anime se v seriálu navíc představí docela dost zajímavých postav. Kvalit NGE to rozhodně nedosahuje, ale RahXephon si přesto (slabších) pět hvězd zaslouží. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama