Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí - tedy podle čsfd, protože jsem si sám to první nepamatoval] Opět jedno anime bez robotů a vlastně všeho nadpřirozena co k těm poskakujícím "pokemonům" obvykle patří. Zato ale vlézá Japoncům pod kůži více než by si zřejmě přáli, pod obalem systematicky chladné společnosti vykukují touhy... po animálním erotičnu, zažít si trochu toho vzrušení. A hlavní hrdinka si tak odnáší slušnou nálož nepříliš příjemných emocí, depresí a paranoii - podobně jako postavy z Aronofského filmů. Filmová trivia dokonce prozrazuje, že on sám pro sebe zakoupil práva na zfilmování americké verze (a pak původní vykradl v Requiem for a Dream). Jako režisérova premiéra je Perfect Blue nevídaným kouskem s famózním, vyzdvihuji ještě jednou, famózním střihem a na nervy drnkajícím zvukovým doprovodem. 90 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Perfect Blue je veľmi nepríjemným animákom. Niekto to tu prirovnal k Lynchovi. A asi má aj trošku pravdu. To stierané skutočného a fiktívneho je tu od určitého momentu tak šialené, až sa v tom obyčajný pozorovateľ stráca. Satoši Kon to ale nerobí preto, aby nás zmiatol. Svoj príbeh rozpráva bez zaváhania a s jasnou víziou. Ak sa tu zmätenosť dostaví je len preto, aby sme sa k filmu mohli po čase vracať, skúmať ho a rozhodovať sa podľa vlastných uvážení čo realitou je a čo naopak nie Pretože ako to už u takto ladených filmov býva, je veľmi otvorený akýmkoľvek interpretáciám. Explicitnosť aj prapodivné tváre oceňujem. Robili mi túto jazdu značne nepríjemnou. Vrah mi strašne v niečom pripomínal Night Stalkera. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Možná i proto, že původně se měl natáčet jako hraný, ale zemětřesení v Japonsku zničilo studio v Kobe, a tak tvůrci přešli na finančně nenáročnější animovanou verzi. Film je natočený podle románu Yoshikazu Takeuchiho. Animace už několikkrát použité zápletce příběhu dováva styl a přidané tajemno. Také zdvojený zločin v reálném životě i v natáčeném filmu oživilo zápletku. Úspěch je jako droga a mnoho lidí ztrácí perspektivu skutečného sebe. Tady je to samotná herečka/zpěvačka, fanoušek, kamarádka/manažerka, postava ve filmu. V honbě za štěstím a úspěchem může být těžké zůstat nohama na zemi a dokázat rozlišovat mezi sny a realitou. Na konci filmu ten pohled na město vypadá jako reálný záběr - skvělá animace. [O rozdělených osobnostech jso utaké filmy - The Three faces of Eve a Sybil.] ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nervydrásajúci psychothriller, ktorého hlavným problémom je dnes už prevarený námet a až príliš obstarožne pôsobiace ako vizuálne spracovanie, tak niektoré scenáristické postupy. Stále však celkom dobrá jednohubka na napínavý večer. Do karát hraje aj klasicky kratšia stopáž, ktorá prebíja hluché miesta a len veľmi šetrne dávkovanú invenciu a tvorivý aspekt. Na Kona príliš nevýrazné a prosté, ale neurazí. Čakal som však trochu viac, než len sugestívne prenesenie euramerického modelového mindfucku do japonských animovaných reálií a popkultúrneho fetišu, ktorým oplývajú. Určite však tomu ešte dám šancu. 60% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

I podle zdejších komentářů zřejmě není možné nevybavit si při sledování filmu Lynchovu tvorbu, tak bych je rád trochu porovnal. Obojí se vyvíjí jako solidní zprvu reálný thriler s temnější a lehce depresivní atmosférou a obojí svého diváka absolutně zmate. V tomto případě se však závěr vrátí zpět do reality, a tak po skončení divák nekroutí hlavou a nehledá, kde by začal. Dokud jsem si nepřečetl Divočákův komentář, myslel jsem si, že řešení je jedno a poměrně pochopitelné. Po delším uvažování mi došlo, že to tak snadné nebude, podívám se podruhé, ale má verze by mi ke spokojenosti stačila. Proto by Perfect Blue by měl vyhovovat i těm, kteří Lynche zrovna nemusí. Jediné, co mě trochu zklamalo, byla animace, kterou by si film v roce 1997 mohl dovolit na vyšší úrovni. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama