Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $94,095,523Tržby Celosvetovo $250,288,523║ úžasne spracovaný dobrodružný film, ktorý má patričnú ľahkosť, zábavnosť, dobré obsadenie, dokonalú kameru, hudbu a akciu, veľkoleposť, filmový klenot a režisér Martin Campbell v plnej sile /videl v kine 2x: 100%/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Antonio Banderas spolu s Hopkinsem v tomto rebooto neskutečně válí. Pro Catherine Zetu-Jones to byla taky přelomová role. Dostáváme se do roku 1841, kdy ještě Kalifornie není součástí USA. Zlý don Rafael si ji chce ukořistit pro sebe bez ohledu na místní obyvatele: Ti se mohou spolehnout pouze na Zorra, aby je zachránil. :) "Vystavím si tvoji mrtvolu!" :D ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Teda Campbellov prvý Zorro príjemne prekvapil. Na Hopkinsov šarm naletím kedykoľvek (i keď mi vždy pripomenie Hannibala Lectera) a výborný Banderas vo výbornom filme mi zasa raz vráti chuť do života. Príjemný film na odreagovanie pred maturitou, vrelo odporúčam ako povinný relax. Pevne verím, že by som dal plný počet, ale nemohol som sa po celú dobu sledovaniu venovať na 100%. Takže "len" 80. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Jestli milujete Antonia a Katherin tak tohle je film pro vás. Vždyť i Hopkins v něm zahrál výbornou roli a o některých bojových scénách nemluvím jen proto, že šermu moc nerozumím. Kluci jestli se chcete naučit jak slíknout holku jediným mávnutím kordu tak se podívejte jak to dělá profík.Varuju jen na okraj že zkoušet to musíte na figurýně.Mám rád scénu kde nafoukaný mladíček hodlá seskočit ze střechy přímo na svého koně ale ten mu v poslední chvíli dvěma kroky dopřeje pád na tvrdou kalifornskou půdu:)Nepřijdete ani o klasická zetka na košilích stěnách a podobně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. The Plaza of Execution (Instrumental) ,2. Elena and Esperanza (Instrumental) ,3. The Ride (Instrumental) ,4. Elena's Truth (Instrumental) ,5. The Fencing Lesson (Instrumental) ,6. Tornado in the Barracks (Instrumental) ,7. The Confession (Instrumental) ,8. Zorro's Theme (Instrumental) ,9. The Mine (Montero's Vision) (Instrumental) ,10. Stealing the Map (Instrumental) ,11. Leave No Witnesses... (Instrumental) ,12. Diego's Goodbye (Instrumental) ,13. I Want to Spend My Lifetime Loving You (Duet with Marc Anthony), ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Kapitán Harrison Love (Matt Letscher) se ve filmu ohání revolverou zbraní Colt Patterson 36. (Skyfall)
  • První Zorrova (Antonio Banderas) maska, která byla vyrobena z dlouhého černého šátku Antoniem Banderasem, byla v roce 2023 vydražena na aukci filmových rekvizit za 3 250 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama