Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Klišoidný, patetický, pseudosentimentálny neurčitý pokus o romantický film, ktorý v konečnom dôsledku vyznieva otrasne (nebyť záverečnej celkom podarenej "cestovnej" scény). Snáď keby sa Crowe zameral len na vzťah Blooma a Dunst nebola by to v mojich očiach až taká katastrofa. Práve za to dávam tie hviezdičky, zvyšok je pre mňa jednoznačne odpad...Takú odpornú nedojímavú a otravnú "americkú umelosť" som už fakt dlho nevidel... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Popravdě, moje největší obavy pramenily z účasti Orlanda Blooma, nakonec to však nebyl on, koho jsem s povděkem přijímala mimo obraz, ale Kirsten Dunst. Díky její megavlezlé Claire a scénáři psaném na koleni, zejména v případech nesmyslných dialogů, probíhajících mezi romantickou dvojicí, se mě neodbytně zmocňovaly pocity, že něco špatného snědli buď oni, nebo já... příznaky otravy se začaly vytrácet až s poslední půlhodinou, skrývající nejedno příjemné překvapení - od velkolepé smuteční párty, přes krásnou Susan Sarandon, až po scénu s hořícím ptákem za kvílejícího "Free Bird"... to nejlepší však přišlo se vzácným uměním naslouchat a vyústilo v dojemnou rozlučkovou road movie. Ale ať počítám, jak počítám, vzhledem k předchozí půldruhé hodině v křeči mně nevychází víc, jak 40%. ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

S Croweovými filmy to mám těžké - čekám od nich hodně. Jeho Singles či Na pokraji slávy jsou mými životabudiči, vždycky mě dokážou zahřát u srdce. Pak je tu Vanilkové nebe, které bylo... no, přiznám to, velkým zklamáním. Elizabethtown stojí někde mezi - nepostrádá Croweovu poetiku, vtipné dialogy ani skvělou hudbu, zato tam ale chybí to něco, co ve vás zanechá hlubší stopu a pocit uspokojení z filmu, který byl pro tvůrce něčím mnohem víc než jen prací. Bohužel, tak to cítím... Tak příště, Camerone, pořád v tebe věřím!:-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takže z môjho pohľadu očakávaná ďalšia presladená, preameričtená a klišovitá záležitosť sa kupodivu nekonala. Veľmi milý príbeh, inteligentne podaný, ničím nenanútený a pekne podaný, plus keď k tomu pridám milý párik, ktorý rozhodne prekvapivý Bloom a krásna Dunst utvorili, nemám čo vytknúť, snáď len trošku pretiahnutý záver a pár hluchých miest. 75%. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přirozený snímek natočený s akurátní nadsázkou tak, aby člověk neměl depku z toho, že se půl filmu dějí přípravy na pohřeb. Je to zajímavá kombinace spojovat přípravy na pohřeb s tím, že člověk najde svou životní lásku...ale je to podané tak, že mi to ani trochu nepřišlo. Orladno i Kirsten svou roli stvárnili úžasně. Po zhlédnutí mám dobrý pocit, co víc si přát. Jen bych chtěla vidět účet za ten den po telefonu :oD ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Ve chvíli, kdy se Drew (Orlando Bloom) zastaví v motelu Lorraine, který se nachází v Memphisu a který se proslavil tím, že zde byl zastřelen baptistický kazatel Martin Luther King, můžeme slyšet skladbu „Pride (In the Name of Love)“ od irské kapely U2 z jejich čtvrtého studiového alba nazvaného „The Unforgettable Fire“ z roku 1984. (Trajektt)
  • Natáčení scény na hřbitově s herci Orlandem Bloomem a Kirsten Dunst bylo přerušeno, protože přišla neočekávaná bouřka. Režisér Cameron Crowe ale trval na tom, aby se natáčelo dál, protože to podle jeho slov vypadalo přirozeněji. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno