Reklama

Reklama

Londýn, 17. století. Ned Kynaston (Billy Crudup) je prominentním hercem Bettertonova divadla a exceluje především v ženských rolích. V té době bylo ženám hraní zapovězeno a Ned toho dokáže náležitě využít. Jeho kostymérka Marie (Claire Danes) k němu obdivně vzhlíží. Nedův sladký život se ale obrátí naruby v momentě, kdy se král Karel II. rozhodne změnit dosud platná pravidla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jeffrey Hatcher | Hudba: George Fenton | Produkcia: Robert De Niro, Hardy Justice, Jane Rosenthal | Distribúcia: Lions Gate Entertainment | Rozpočet: ? $ | Tržby: 2,153,070 $ || Veľmi netradičný film, ktorý dáva možnosť nahliadnuť do divadelného obdobia GEST - rozkvetu Shakespearovských diel a ich preštylizovaného spôsobu podania. Billy Crudup a Claire Danes sú úžasná dvojka, a ja som im veril každú scénu od začiatku až do konca. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Úžasný film! Tématicky hodně zajímavý o nástupu hereček na anglickou divadelní scénu a zároveň o převratu, kdy se naopak mužům zakázalo hrát ženské role. Billy Crudup byl v roli Neda Kynastona skvělý, jak jako herec ženských rolí tak i jako on sám!!! Film je zajímavý, originální, dokonce i dost dojemný. Závěrečná scéna Othella byla tak překvapivá, tak úžasná, prostě skvělá. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

První záběry - nuda a šeď. A pak přišel zvrat a dokonce i téma k uvažování a herci se trochu rozjeli a všude samé pudřenky a paruky - a mne to začalo bavit. A závěr, ten byl skoro dechberoucí. Ne, není to film pozoruhodný, určitě se ale může pochlubit zajímavým tématem (ženy x muži v herectví a trocha historie k tomu) a slušným obsazením a kostýmy. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ano srovnání se Zamilovaným Shakespearem se přímo nabízí, ale narozdíl od výše zmiňovaného jsem se u filmu Krása na scénu skutečně bavila. Bavila jsem se vtipnými dialogy, zainteresovaným výkonem Billyho Crudupa, bravurním výkonem Ruperta Everetta, nadchla mě myšlenka hledání sexuální identity v ženkém hávu, meditace na téma: "kdo jsem teď?" A proto spatřuji v tomto dílku daleko větší potenciál. Také je to tím, že klasické období divadla a tehdejší zaběhané výrazové projevy, jsou nasnímány a modelovány moderními výrazovými prostředky - zní to ohraně, ale téměr dokumentárně roztřesená kamera, to potvrzuje. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Výborný film o herectví a o tom, že jde o pravdivé procítění role, ne pouze o vnější nápodobu. Navíc z dob, kdy v Anglii stále ještě ženské role hráli muži. Není to vůbec historicky přesné - právě naopak film vše bere s humorem a nadsázkou, což je ale přesně to, co podívanou příjemným způsobem okořenilo, a já jsem se bavila a chvílemi uvažovala nad hereckým uměním. Rupert Everett v roli krále byl taky výtečný. Tenhle film snad kazí pouze pitomý český název a český dabing. V originálu super. ~(3,8)~ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama