Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odsouzený vrah (Ray Liotta) čeká na smrtící injekci, která ho navždy pošle tam, kam patří. Jaké je jeho překvapení, když se probere v márnici a je mu učiněna nabídka, která se neodmítá. Tedy že se stane jakýmsi laboratorním králíčkem a budou mu podávány prášky na změnu chování. Samozřejmě, že za smysluplnou spolupráci dostane jakousi svobodu s náramkem na noze. Ze začátku se zdá, že prášky nefungují, ale když se změní dávky, tak se subjekt i hlavní doktor nestačí divit. (PROCESOR)

(více)

Recenze (71)

mm13 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa celý čas snažia, aby divák s hlavným hrdinom sympatizoval, ba dokonca súcitil. A ja sa pýtam - "...prečo by som mal sympatizovať so sprostým vrahom? Nedávate mi jediný dôvod! Čo ste vlastne divákovi chceli povedať?" ...no, práve tým si asi neboli istí a taký je aj výsledok, uberajúci sa tou najhoršou možnou cestou. Pritom ďalších možností spracovania takéhoto námetu bolo hneď niekoľko; Pod kontrolou však nie je ani politicko-nekorektný thriller, ani psychologická dráma či sociálno-kritická štúdia. Iba dvojica hlavných predstaviteľov a vcelku vydarená atmosféra z toho nakoniec urobili slušnú oddychovku, ku ktorej sa ale niet prečo vrátiť, pretože (ako to už v takých prípadoch býva) nemá ani hlavu ani pätu. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vše vypadalo jako další laciná laboratorní krysa, ale opak je pravdou. Film byl velice stručný, žádné zbytečné natahování, žádné výlevné keci okolo faktů atd... Herci byli hbytí a tak sem byl neustále ve střehu. Více mne bavila druhá část filmu, která se zaměřilma na napraveného vězně pod vlivem cukru. Kdyby film skončil Happy tak by dostal 2*. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jsem potěšen, příjemný příběh, režie na úrovni, ale zejména překvapivě snesitelný Ray Liotta, který se zasměje pouze jednou. Má oblíbená Michelle Rodriguez dokazuje, že umí hrát i obyčejné ženy, které se obejdou bez tvrdých slov a Willem Dafoe se též ukazuje jako vyrovnaný muž. Přesto by film potřeboval více dotáhnout do konce a především díky své premise nějak více vtáhnout diváka do děje a minimálně ho něčím překvapit. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak já čekal tedy něco jiného. Po tom, co přestane brát zázračný prášky, že se vrátí ke své staré identitě, a stane se z něj Hulk, jak sliboval popisek. Pak začne pořádně řádit a já se budu bavit. No nestalo se. Jediná scéna, která mi přišla vtipná tak zůstává, když šel do lékárny s pistolí, že nutně potřebuje něco na uklidnění…Pro mě tam bylo hodně promarněného potenciálu. Bud budeme točit thriller, nebo se budeme snažit filosofovat, obojí dohromady moc nejde. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem moc nečekal a nakonec jsem byl příjemně překvapený. Od čtvrté hvězdičky zůstal vzdálený jen nepatrně. S odstupem času hodnotím výkon Raye Liotty jako nejlepší v jeho dosavadní kariéře. Je to až překvapivě komorní psychologické drama, které přitom vůbec nepostrádá vnitřní napětí a dynamiku. S hlavním antihrdinou jsem nakonec docela sympatizoval. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve filmových studiích New Boyana v Sofii v Bulharsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama