Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odsouzený vrah (Ray Liotta) čeká na smrtící injekci, která ho navždy pošle tam, kam patří. Jaké je jeho překvapení, když se probere v márnici a je mu učiněna nabídka, která se neodmítá. Tedy že se stane jakýmsi laboratorním králíčkem a budou mu podávány prášky na změnu chování. Samozřejmě, že za smysluplnou spolupráci dostane jakousi svobodu s náramkem na noze. Ze začátku se zdá, že prášky nefungují, ale když se změní dávky, tak se subjekt i hlavní doktor nestačí divit. (PROCESOR)

(více)

Recenze (71)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 18.9.2010 - Na ČSFD hlboko podcenený a podhodnotený film. Napriek tomu, že ho nakrúcali v Európe (tuším v BULHARSKU) si jeho produkcia, tvorcovia (réžia, scenár) aj herci zaslúžia to najvyššie hodnotenie. Film nepredvídateľný, napínavý a dokonca aj s niečím, čomu sa vraví posolstvo. (2.1.2009) ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Já jsem byla spokojená, režisér Tim Hunter svěřil Ray Liottovi hlavní roli, která mu překvapivě sedla a role zločince byla v jeho podání dost dobrá. Nenudila jsem se, přesto to šlo přece jen vylepšit, po straně scénaře. Kompilace podávání AD řady SSRI jako zbožná novinka a takové vedlejší učinky, to snad ne- u preparátů, které se už pár let podávají na předpis........to tam byla celkem hloupost. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a hlavně klasicky natočený thriler se sci-fi kořením. Ray Liotta vraždí a vraždí, dokud není chycen a odsouzen k popravě. Dostává ale druhou šanci na terapii, po které se má stát lepším člověkem. Pod vedením Willema Dafoea, doktora, který na projekt dohlíží se mění a dostává druhou šanci na normální život. Jenže jeho minulost je mu v patách... mám moc rád takové filmy, které sází na nějaké kvalitní herce, psychologickou rovinu a občas přihodí trochu toho sentimentu, odlehčujícího humoru a nějaké to klišé. Liotta v obou polohách i Dafoe jako překvapivý klaďák to táhnou skvěle, příběh není extra originální, ale ubíhá a šlape bez problémů, pointa mě dostala. Ale za ten debilní anti-Hollywoodský konec nemůžu dát více jak tři... protože tohle prostě nesnáším. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Snadno zapomenutelný snímek, v jehož závěrečných titulcích je to samý Bulhar, nechtěně pobaví zejména neschopným mafiánským zabijákem, který je stále znovu a znovu nasazován na svůj cíl (byť ten ho samozřejmě ihned identifikuje v sebehustším davu), a vypečeným vědcem (W.Dafoe), jemuž se sice aplauduje na konferencích, ale výsledky jeho „bádání“ se nakonec ukážou být poněkud tristními. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Ono název sci-fi je u tohoto fimu nekorektní. Vždyď kdo ví jaké výzkumné laboratoře má dnes USA. Nesympatizoval jsem ani se zlým Lee Rayem, ani s hodným Lee Rayem. To, že se díky placebo změnil, stojí za přemýšlení, jestli ho nechat žít, či popravit. Zabil totiž i nevinné. Sám pociťuje po úspěšném léčení lítost. Ačkoliv zemřel možná očistěn od hrubosti, násilí, soucit jsem projevoval s obětmi a s lidmi, kteří si ho zamilovali. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve filmových studiích New Boyana v Sofii v Bulharsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama