Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Vodny 

všechny recenze uživatele

Proč většina lidí nedokáže ocenit film o životě, ve kterém má člověk pocit prázdnoty jakkoliv je úspěšný v práci či osobním životě? Někdy si sami všichni klademe otázky - Proč tady jsme? Existují náhody? Můžeme si za všechno sami? Je svět propojený? Tento psychologicko-filozofický existencionální snímek s prvky satiry a komedie se těmito otázkami zabývá. A odpovídá na ně? To záleží na každém z nás, zda-li je ochotný nad nimi zapřemýšlet stejně jako postavy z filmu. Pokud ano, bude se vám film líbit. Jestli ale čekáte, že film za vás všechnu tu "práci" udělá, nebudete vědět o čem je řeč. Tento snímek totiž od diváka vyžaduje rychlé myšlení a nekonvenční přístup k hlavním hrdinům, ve kterých můžete zpatřit část sebe samého. Pro filozoficky zaměřeného diváka povinnost. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tak svérázný filmeček jsem dlouho předtím a dlouho potom neviděla (samozřejmě s výjimkou scénářů Ch. Kaufmana:-) Absurdní humor je mé gusto, takže vřele doporučuji obzvlášť těm, co se v divadle či kině smějí v těch nejméně očekávaných chvílích, kdy je k tomu přinutí síla absurdity. Vítejte v klubu smíšků, jak mi někdo kdysi dávno řekl v divadle:-) Huckabees je film pro vás! Vítejte v Huckabees! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se probral před desátou, tichou vzpomínkou uctil pracující, udělal si kakao a rozbalil plátno. Všechno by to krásně lícovalo, kdybych nešáhnul zrovna po tomhle paskvilu. Existenční detektivy bude potřebovat David O. Russell, jestli si po tomhle fiasku neuvědomil, že takhle užvaněná má být leda tak kadeřnice a ne komedie. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The craziest sh*t and the biggest WTF movie I’ve ever seen. Šílené nápady o síle náhody proplétající se a koexistující v alternativním vesmíru pospojovaném z krychlí důsledků a něčeho jako Jing @ Jang agentů. No prostě intelektuální hloupost na entou, která je prakticky neslučitelná s mým myšlenkovým vesmírem. Teď abych si najal někoho, kdo mi tenhle snímek vymaže z mysli, protože zjišťovat příčinu, proč neunikl mé zřitelnici raději nebudu. I hate Huckabees. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Albert (Jason Schwartzmann) je hlavou kampaně pro zachování místního lesíka a močálu. Poslední dobou se mu ale nedaří, a i jeho kolegové dávají přednost zábavnému a impulzivnímu Bradovi (Jude Law). Když Albert zjistí, že Bradovi jde o úplně něco jiného než ekologii, a když zjistí, že se v jeho okolí děje až moc náhod najednou, najme si dva detektivy, aby tuto situaci vyšetřili. Metody Bernarda a Vivien (Dustin Hoffmana Lily Tomlin) nejsou ale příliš obvyklé... Nejvíce o tomto filmu asi řekne to, že i když jsem si jej pouštěl při jízdě na rotopedu, málem jsem u něj usnul. A usnout při něčem takovém, jako je šlapání na rotopedu, to už je něco. Námět filmu sice není úplně špatný, zpracování tak trochu Kaufmannovské, vizuálně (minimálně při "rozpadu mysli) taky atraktivní, jenže to dohromady moc nefunguje. Ani herecké obsazení, ač na první pohled působí velmi lákavě, nic extra nepřináší. Celkově mi přijde, že si David O. Russel chtěl vyzkoušet, co ještě distributoři (a chudáci diváci) snesou, a výsledkem jsou Huckabees... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama