Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Existenciální crazy komedie. Russell dokazuje, že je solidní satirik, který dokáže zajímavě reflektovat americkou současnost. Tentokrát se ale po vzoru Charlieho Kaufmana především noří do hlavy svého hrdiny, s tím rozdílem, že jeho vizuální koláže psychických pochodů jsou víc "free" - nemají takové ambice, jsou především legrační. Celkově žádná bomba, ale lepší než FLIRTING WITH DISASTER, který ve své době uvíznul na povrchu liberální frašky. Tentokrát šel Russell o něco víc do hloubky. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dost nepopsatelný a jen velmi obtížně zhodnotitelný film pro všechny, kterým se hlavou honí myšlenky bez toho, aby respektovaly vyznačené cesty, dopravní značky a semafory. David O. Russell je blázen. Jenže kdo dneska není? Na peprnosti téhle koláži dodává hvězdné obsazení, od roztomile ulítlého Hoffmana, přes civilního Wahlberga, neposednou Naomi Watts a Jude Law... hmm... Jude Law je tu neodolatelný. Stejně jako Jason Schwartzman, který zvládá na jedničku to nejdůležitější - přesvědčí vás o tom, že mu rozumíte... i když mu vlastně vůbec nerozumíte. Stejně jako sobě. Nesnažte se to pochopit. Nejde to. A tak by to mělo být. Pokud bych měl vybrat deset filmů, které moooožná historie docení, Huckabees by v tom žebříčku byl. ()

Reklama

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak stupidního se hned tak nevidí! Jde o komedii s naprostou absencí vtipu a pitvoření hlavního hrdiny připomíná herectví Luďka Soboty v jeho nejslabších chvilkách. Už sám nápad s "existencionálními detektivy", zkoumajícími Albertovo nitro uzavřením do pytle, kde si vzápětí představuje, jak nakope své kolegy a nadřízené je neskutečný, ovšem když Albert s detektivem Bernardem zahájili vzájemnou analýzu a syntézu ksichtů, to už mně hlava fakt nebrala. Vydržela jsem čtyřicet minut a to si myslím, že jsem pašák. Účast J.Lawa, D.Hoffmanna a I.Huppertové nechápu, snad dlužili Russellovi peníze, nebo je k sobě váže nějaké strašné tajemství. A Jason Schwartzman - kdo to sakra je? Nějaký nový komediální talent? Jako bychom už neměli Stillera, Wilsona a Sandlera.... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem nepochopitelnej a absurdní film, kterej mě pobavil přesně jednou. Ale o to víc! (je to ta scéna, jak si to jde Albert rozdat s Dr. Caterine Vaubanovou, chchchch). Nevím proč, ale samotná Dr. Vaubanová, ztvárněná herečkou Isabelle Huppert, mi v každým filmu přijde nějak přitažlivá, i když je o dost starší než já. Taky z Jasona Schwartzmana se vyklubal celkem fešák a ne takovej ten klasickej ňouma s brejličkama a dětským ksichtem. K ději: nevím nevím, nějak jsem to celou dobu nebral. Spousta filozofování, přemýšlení o životě a existenci a jinejch takovejch blbostech (a nápad najmout si na svoje problémy a náhody existenciální detektivy, kteří vás špehují přesně všude a další nápad přejít k jejich konkurenci, která hlásá přesnej opak, to už je fakt na palicu). Všichni jsou tam hrozně divní a není to moc zábavný. Jo, souhlasím s tím, že když to dokoukáte do konce, tak nějakej pocit z toho mít budete, ale já s ním teda nejsem moc spokojenej. Jestli na to chcete koukat jen kvůli hvězdnýmu obsazení, počítám s tím, že budete zklamaní. Celej film celkem dobře vystihuje věta na konci závěrečnejch titulků: How am I not myself? (tzn. taky ji nechápu, jak ve smyslu, tak v překladu) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Příliš do sebe zahleděná exhibicionistická koláž myšlenek, ze kterých by snad i Charliemu Kaufmanovi chodila hlava kolem. Herecký ansábl překypuje hvězdami nejvyššího kalibru (Hoffman, Huppert, Watts, Law, Wahlberg) a má prostor si vše dokonale užít. Každičkou sekundu na plátně. Do popředí byl však vsazen poměrně neznámý - a Toma Cruise více než jen připomínající - Jason Schwartzman, který se ani v tom spletišti hvězdné záře neztratí a drží se všemi krok. Divákovi jsou tak nabízeny především chrlivé dialogy na témata, které běžně u večeře neprobírá ani náhodou a vyžaduje tak jeho pozornost na maximu. Vše je naštěstí odlehčeno humorem, který není stupidní, ale bohužel se s ním podstatně šetřilo. Jen díky těm špetkám, co se do filmu nakonec prodraly, zůstává I Heart Huckabees alespoň trochu koukatelnou psychologickou komedií s hvězdným obsazením. [únor 2006] ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama