Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Team America je bábkový film. Všetci tamojší filmoví hrdinovia sú v skutočnosti vysokí asi 45 centimetrov a sú to bábky zavesené na špagátoch svojich vodičov. Bábiky sú v skutku detailne vytvorené, oplývajú širokým pohybovým a mimickým repertoárom, majú výborné kostýmy aj fyziognómiu. Ale viac než bábkami som bol unesený skvelou výpravou. Veľké množstvo prostredí, prepracovaných od architektúry celých miest až po najmenšie detaily. Stone a Parker a Pam Brady vzali príbehy tých najslávnejších akčných hrdinských filmov zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov, rozložili ich na najmenšie kúsky a potom ich znova poskladali do úchvatne zábavnej zmesi klišé, akcie a ďalšieho klišé, obohatenej o zdanlivo nekonečné množstvo gagov, paródií a urážlivých útokov na hercov a politikov. Okrem Aleca Baldwina si svoje užijú aj Michael Moore, Samuel L. Jackson, Tim Robbins, Susan Sarandon. Pre mňa obrovské prekvapenie. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi politicky nekorektní film. Z Ameriky si dělají srandu dost drsně. Hold tvůrci South Parku se nezapřou. Kam Team America přijde, nadělá obrovskou spoušť. O teroristy se ale postará. Spousta nechutností, sprosťáren a vtipných scén. "Nestřílej, nestřílej! Volá na tebe: Vymrdej, vymrdej!" :D ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Piči nemaj rádi čuráky, protože ti je mrdaj. Čuráci ale mrdaj i prdele. Prdele, ty chtěj všechno jenom posrat." A o tom to je. Mně tedy nějaká ta vulgaritka nevadí, můj slovník jich taky pár obsahuje a v při boji proti terorismu je neváhám použít, ale čeho je moc, toho je příliš. Já jsem zkrátka byl zpočátku nadšenej, ale někde mezi miliontou "prdelí" a stotisícím "mamrdem" mě to trošku přestalo bavit. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi vedení loutek a pár triků ohledně režie, ale tím to taky končí. Sebekriticky přiznávám, že třeba já nejdu občas pro sprosté slovo daleko (když je to účinné), ale to, co se dělo zde, je samoúčelné. Samožerská a nepřesvědčivá satira, která jenom dokazuje, že pokud jsou pomatení lidé na východě, západu taky nechybí. Ovšem kdyby Parker & Stone netočili s loutkama, nemohli by udělat tu pornočást. Cocksuckers. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Čakal som zmysluplný vtip, absolútnu katarziu, dostalo sa mi prízemného šaškovania. Kategóriu politicky nekorektnej, šťavnatej a inteligentnej zábavy spĺňa asi tak štvrtina filmu, zvyšok je síce politicky nekorektná, ale iba paródia, polepená, posplácaná, tu nápad, tam vtip, a-ha! - miesto pre narážku, čo tam pichneme?! Hihihi... Len divák sa smeje stále menej. Stone a Parker týmto z výšok South Parku klesli do hlbokých pekiel, a keby som mal talent a možnosti, tak natočím animovaný brutál o ich pobyte v ňom. Dal by som im zabrať viac, než oni svojho času Saddámovi. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Na začátku natáčení volal Alec Baldwin tvůrcům s tím, že je ochotný namluvit svou postavu. Autorům filmu se však zdálo nesmyslné, aby se na filmu podíleli herci, které zesměšňují. (Zeebonk)
  • Původní název snímku byl „American Heroes“. (imro)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama