Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem ti nikdy nelhal. Vždycky jsem ti říkal určitou verzi pravdy." Báječně zhýralej Harry a sarkasticky inteligentní Erica se do sebe pustili od začátku tak, že jsem se skvěle bavil. I ten sex dvou lehce zmuchlanejch osob jsem přežil bez újmy na zdraví. Jenže pak se to scházelo, rozcházelo, trápilo, mudrovalo a já jsem toužil po tý počáteční lehkosti. Jenže komedie nenápadně odešla a já jsem si přál konec. Jakejkoli - šťastnej, drastickej nebo klidně otevřenej, ale hlavně rychlej. Nebylo mi přáno a to vždycky zamrzí, když je partie tak skvěle rozehraná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelé obsadenie sa nie vždy rovná skvelej zábave, no v tomto prípade to platí dvojnásobne. Mnou už takmer odpisovaný Nicholson tu podáva spolu s Diane krásny výkon, podporený ich vzájomnou dokonalou súhrou, jeho charizma je tu tak prenikavá, že som sa smial dokonca aj na scénach, ktoré vtipné byť nemali. Dokonalé hlášky, perfektný príbeh, scenáristi majú byť na čo hrdí. Navyše aj záver je spracovaný tak, aby ste si až po skončení uvedomili, že to bol vlastne hollywoodsky koniec. 85%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

V programu jsem u tohoto snímku zahlédl jméno Jacka Nicholsona, tudíž jsem neváhal a dlouho před začátkem netrpělivě vysedával u obrazovky. A obzvlášť první polovina se mi líbila opravdu hodně, mistr Jack tu předvádí svůj typicky výborný výkon téměř za hranicemi možností a film celkově má příjemný a rychle plynoucí děj. Také Diane Keaton je skvělá herečka a hodně přispívá k vydařené komediální stránce. Režisérovi však jako by najednou došly nápady, humor se sice stále chvílemi hlásí o slovo, ale už to není tak povedené a záživné jako na začátku a příběh se přes protahované romantické scény spíše protrápí až k závěrečným titulkům. Škoda, udržet si kvalitu a vysoké tempo z první půlky, byla by tato komedie s hodnocením určitě někde jinde. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Střední pasáž filmu s milostným vzplanutím Nicholsona a Keatonové je výtečná, vtipná i tragikomická zároveň ("A co ochrana? Menopauza!"). Oba protagonisté hrají nejen své postavy, ale odkazují také k vlastní herecké historii. Nicholson je zestárlou karikaturou svých démonických milovníků plných nespoutaného libidozního elánu (viz Čarodějky z Eastwicku či Joker z Burtonova Batmana), Keatonová se zase v kritických chvílích dožaduje svého psychiatra – stejně jako Annie Hall. Jinak trpí Lepší pozdě nežli později (zabít tvůrce českého distribučního titulu!) stejným neduhem jako Po čem ženy touží – kromě výrazných scén je ve filmu velké množství balastu, celá závěrečná část je například trapná, dokonale předvídatelná a nekonečně nudná. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je celkem zábavný. Toliko ke kladům filmu. Sexuální problémy bohatých, krásných a promiskuitních Američanů mě jinak nechávají naprosto chladným. Čtenářky Cosmopolitanu a čtenáři časopisu Quo nechť si přidají hvězdiček co srdce ráčí, na mě však ze snímku dýchá především prázdnota světa jeho hlavních protagonistů, světa lidí úspěšných a sytých a nemajících co řešit než to, zda kopulovat a s kým kopulovat, když je vám víc než šedesát. Kam kráčíš Západe? (Omlouvám se; jsem zapšklá, upjatá konzerva.) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení scény v plážovém domě, kdy se Erica (Diane Keaton) a Harry (Jack Nicholson) poprvé políbí, Diane Keaton nechtěně opakovaně kazila záběr chybnou replikou. Jak sama později přiznala, bylo tak vzrušující líbat Jacka Nicholsona, až zapomněla, že točí film. (kenny.h)
  • První (i když krátká) čelní nahota Diane Keaton (Erica Barry) před kamerou. (Kulmon)
  • Když režisérka Nancy Meyers při společném obědě navrhla Diane Keaton roli Ericy a zmínila Jacka Nicholsona jako Harryho, Diane celý plán označila za nesmyslný sen. Nevěřila, že by Nicholson hrál jejího přítele, natož v romantické komedii. (kenny.h)

Reklama

Reklama