Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Americký rodinný dobrodružný seriál inšpirovaný dielom spisovateľa Edgara Rice Burroughsa s ľahko komediálnym nádychom opisuje ďalšie dobrodružstvá divokého Tarzana, ktorý sa stratil v africkej džungli ako dieťa, keď jeho rodičia spolu s celou výpravou prišli o život. Vychovávali ho zvieratá a predovšetkým opice, z ktorých najvernejšou mu je roztopašná Cheetah. Tarzan (WOLF LARSON) nemá žiadne spoločenské vzdelanie a hovorí lámanou angličtinou. Je však statočným ochrancom prírody, zvierat, životného prostredia a čestných ľudí, ktorých nečakane stretáva v džungli. Jeho život nečakane ovplyvní priateľstvo s členmi vedeckej expedície. Najviac si obľúbi Jane Porterovú (LYDIE DERNIEROVÁ), francúzsku vedkyňu, ktorá pracuje na záchrane ohrozených druhov zvierat. Jej spolupracovníkom a Tarzanovým verným kamarátom sa stane Roger Taft Jr. (SEAN ROBERGE), syn bohatého podnikateľa z New Yorku, ktorý v africkej džungli vybudoval výskumnú stanicu. Simon Govier (MALICK BOWENS) je zase priateľský domorodý Afričan, ktorý vyštudoval v Anglicku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

topi80 

všechny recenze uživatele

Ač jsem pár dílů viděl, doposud jsem nepřišel na to, o co vlastně v tomto veledíle šlo. Kdesi v džungli byli lidé z civilizace, občas je přišel navštívit hýkající Tarzan s okouzlujícím jazykem překypujícím nadužívanými infinitivy. Nevím, zda to mělo nějaký děj, ale pokud tam byl, nějak jsem jej nedokázal zachytit. Možná jsem jen zcela v souladu s vizuálem seriálu čekal, kdy Tarzan shodí ty trenky a začne se činit tak, jak by se dle výtvarné stránky a výpravy seriálu dalo očekávat. Odpad mám vyčleněný na jiné typy filmových pokladů, takže zasloužená jednička. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že je to odpad, ale já jsem to sledoval velmi rád. Nejlepší díly byly ty, kdy se v džungli objevovali staří známí záporáci - Manuel, Bruno a další. Proti nim se stavil tradičně Tarzan, Roger, Jane, Simon, později Jack a také Cheetah, Tantor a Juma! Nebylo to špatné - dobro vždy vítězí nad zlem - a tak by to mělo být... Možná, že bych ještě na nějaké VHSce našel na jejím konci kousek nějaké epizody ;) ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne odpad aj vo svojej dobe, na druhú stranu som sledoval každé dobrodružstvo bielej opice s menom Tarzan, druhej bielej (o)pičke Jane a tretej opice Cheetah a žral to ako decko. Nooo, žral je asi veľmi silné slovo, nič lepšie v danom čase v TV v danej hodine nebolo, seriózne veci bývali až večer, takže sa to dalo. Jeden z tých tak hrozných a stupídnych seriálov, až to bolo normálne aj pozerateľné. Samozrejme dnes by som si radšej strelil do hlavy, alebo trhal nechty kombinačkami, ako pozerať tento blud, ale vtedy som mal 9 rokov, takže sa to dalo. :) ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Tento seriál a mnohé další (Odpadlík atd.), které byly k vidění na obrazovkách v mém dětství, se velice težko hodnotí. Na jedné straně se možná jedná o odpad (alespoň u Tarzana určitě), ale na straně druhé, když jsem byl malý jsem to neuvěřitělně sjížděl a nenechal si ujít ani jediný díl. Takže volím zlatou střední cestu. Tři *. ()

Verja 

všechny recenze uživatele

Filmový průmysl se samozřejmě od té doby posunul dál, už se netočí tolik "svalnaté" filmy a seriály s jednoduchým dějem jako tomu bylo v 80-90tkách. Pár let po revoluci se sem valila záplava amerických seriálů a víceméně právě téhle "kvality". Dívalo se na to ale hodně lidí a je zajímavé, že vydrželi i víc jak jeden díl. Dávám dvě hvězdy spíš vzpomínkově, taky jsem si tím prošla. A nijak mi nevadil.. brala jsem to tak nějak s nadhledem, odpočinkově a s humorem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Byť plakát hovoří jinak, slon, který byl jedním s Tarzanových přátel, je ve skutečnosti slon indický, což samozřejmě není možné, protože Tarzanův příběh je z Afriky. (Prochy38)
  • Kvůli přípravě na roli Tarzana cvičil Wolf Larson denně dvě hodiny, po dobu několika měsíců. (Pumiiix)

Reklama

Reklama