Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Americký rodinný dobrodružný seriál inšpirovaný dielom spisovateľa Edgara Rice Burroughsa s ľahko komediálnym nádychom opisuje ďalšie dobrodružstvá divokého Tarzana, ktorý sa stratil v africkej džungli ako dieťa, keď jeho rodičia spolu s celou výpravou prišli o život. Vychovávali ho zvieratá a predovšetkým opice, z ktorých najvernejšou mu je roztopašná Cheetah. Tarzan (WOLF LARSON) nemá žiadne spoločenské vzdelanie a hovorí lámanou angličtinou. Je však statočným ochrancom prírody, zvierat, životného prostredia a čestných ľudí, ktorých nečakane stretáva v džungli. Jeho život nečakane ovplyvní priateľstvo s členmi vedeckej expedície. Najviac si obľúbi Jane Porterovú (LYDIE DERNIEROVÁ), francúzsku vedkyňu, ktorá pracuje na záchrane ohrozených druhov zvierat. Jej spolupracovníkom a Tarzanovým verným kamarátom sa stane Roger Taft Jr. (SEAN ROBERGE), syn bohatého podnikateľa z New Yorku, ktorý v africkej džungli vybudoval výskumnú stanicu. Simon Govier (MALICK BOWENS) je zase priateľský domorodý Afričan, ktorý vyštudoval v Anglicku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ak americký spisovateľ Edgar Rice Burroughs tuší ako v roku 1991 skurvili jeho Tarzana, tak sa musí obracať v hrobe. Sedemdesiat päť dielny televízny seriál, ktorý sa podaril natočiť francúzsko - kanadsko - mexickej koprodukcii je niečo hrozné. Póza v akej predstavili túto klasickú, legendárnu literárnu postavu je tak hlúpa, že až je to smiešne. Nemecký herec Wolf Larson v titulnej úlohe je neskutočne trapný. No nie len on, ale i všetko ostané je úbohé a stupidné. * ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne odpad aj vo svojej dobe, na druhú stranu som sledoval každé dobrodružstvo bielej opice s menom Tarzan, druhej bielej (o)pičke Jane a tretej opice Cheetah a žral to ako decko. Nooo, žral je asi veľmi silné slovo, nič lepšie v danom čase v TV v danej hodine nebolo, seriózne veci bývali až večer, takže sa to dalo. Jeden z tých tak hrozných a stupídnych seriálov, až to bolo normálne aj pozerateľné. Samozrejme dnes by som si radšej strelil do hlavy, alebo trhal nechty kombinačkami, ako pozerať tento blud, ale vtedy som mal 9 rokov, takže sa to dalo. :) ()

Reklama

Kobain 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství, kterou jsem ve školní družině první nebo druhý třídy, společně s ostatními stejně postiženými opomily se zatajeným dechem sledoval. Vychovatelky se málem psychicky zhorutily když jsme napodobovali Tarzanův řev z tohodle seriálu. A na rozdíl od většiny zde hodnotících se nebojím přiznat že mě to bavilo (ten seriál-)). ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně to voní dětstvím. Vzhledem k tomu, že jsem tenkrát začínal chodit do školy a každej všední den pro mě byla šílená noční můra, tak seriály typu Knight rider, Helena a její chlapci, Vražedné pobřeží nebo právě Tarzan (o Magionu a studiu Vega na český tv nemluvě) pro mě byly útěkem od tragičnosti mého života a toho, že zejtra je taky den a já budu muset zas vstávat v sedm ráno a jít do školy se učit a občas na sebe nechat řvát naší úču (s ohledem na její věk a praktiky bych viděl výchovu někde v Hitlerjugend). Takže ty dvě tomu dám. Za všechno co pro mě tyhle seriály tenkrát znamenaly. ()

gattaca 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky - bohužel to nejde jinak, omlouvám se... Kdysi tohle býval seriál mého dětství a já vždy dychtivě a nedočkavě očekávala další díl:-) Sice jsem už trochu dospěla a můj vkus, hlavně co se týká seriálů, se radikálně změnil, ale i tak nemůžu tento kousek vytěsnit ze své paměti. Hlavně tedy z uší, jódlující Tarzan je nepřeslechnutelný... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Kvůli přípravě na roli Tarzana cvičil Wolf Larson denně dvě hodiny, po dobu několika měsíců. (Pumiiix)
  • Byť plakát hovoří jinak, slon, který byl jedním s Tarzanových přátel, je ve skutečnosti slon indický, což samozřejmě není možné, protože Tarzanův příběh je z Afriky. (Prochy38)

Reklama

Reklama