Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Psychedelický western, ve kterém není prvořadý příběh, ale obraz, aspoň tak to tedy vidím já. Kvůli neuvěřitelně krásným přírodním exteriérům jsem dokonce chvíli vážně uvažoval o čtyřech hvězdách. Ovšem ten rádoby opojně halucinační a mysticky iniciační konec mě nebavil, ba nudil. M.Madsen byl standardně svůj, V.Cassel toho bohužel mnoho nepředvedl, T.Morrison jako Čirikava příjemně překvapil a J.Lewis byla nesympatická a otravná jako vždy. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Veĺká časť filmu sa nesie v predstavách hlavného hrdinu, ktorého zachránil indiánsky šaman .Pod vplyvom drogy z kaktusu peyotl /Lophophora williamsii / vidíme jeho predstavy z Dolného sveta, ktorý ovládajú duchovia temna, mŕtvych predkov a duchov, mŕtvych zvierat.. Kto sa trochu zaujíma o šamanizmus je mu to úplne jasné, kto o tom nemá ani potuchy, nemá šancu pochopiť celý film.O peytlovom náboženstve indiánov žijúcich v Mexiku bolo napísaných niekoľko kvalitných kníh. Je chválihodné , že sa táto tematika objavila aj vo filme.Kto videl Mladé pušky 1, tiež tam bola scéna predstavy hlavných hrdinov pod vplyvom peytla...Bodaj by sa takéto filmy objavovali častejšie... ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Kdo viděl.. ví svoje. Já měl možnost to vidět dokonce 2x. Poprvé jsem totiž usnul asi půl hodiny před koncem. Napodruhé jsem byl svěží a tak jsem to dokonce dokázal dokoukat do konce. Myslím, že přenesení duchovna a tajemna do westernu byl docela originální nápad a i vizuální stránka filmu byla vcelku vydařená. Dokonce i herci v hlavních rolích docela potěšily mé oko. Avšak děj byl místy zmatený a konec byl vůbec šílený. Zkrátka a jednoduše. Pro příznivce ranního vysílání čt2 s panoramatickými záběry našich hor je tenhle film naprostá senzace. Pro zbytek (co hledají smysluplný děj) je to ztráta času. 30% ()

T.S.Garp 

všechny recenze uživatele

Ehm, tak jsem se v těch vizích a obrazech úplně utopil a Blueberry byl pro mě totálně zabitý. Zvláště ta závěrečná scéna, kdy se Madsen s Casselem nabumbají a následuje dvacetiminutový videoklip Tool, takže rozuzlení jsem vůbec nepobral. Možná se pletu, ale asi jsem nepochopil, jak mohl být Madsen bez koně v jeskyních dříve než jeho kumpán s koněm. Pěkně jsem se nudil, to Vám tedy povím. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem měl po chvíli takový mišmaš, že ani ted nevím co se tam dělo. Musím za sebe říct celkem velké zklamání. Čekal jsem pořádnej Francouzkej western ale dostal jsem poměrně sterilní podívanou s dobrýma hercema. Madsen, Meaney, Lewis(oba), Hounsou, Karyo. Skvělé. Ale Cassel mi to tam trochu kazil. Nicméně přestřelky ujdou ale je jich zoufale málo. Madsen opět ruluje. A já bych si prakticky ani nestěžoval protože i taková kamera či hudba je výborná, ale prostě moje mysl a moje klávesnice mi nedovolí dát výš než 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se převážně v Mexiku v lokalitách Chihuahua, Coahuila, Tabernas, Durango nebo Zacatecas. Pár scén bylo natočeno ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama