Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

jefff 

všechny recenze uživatele

Ach jo, i přes nevalný hodnocení zde na čsfd jsem doufal v parádní film s mími oblíbenými herci. Těšil jsem se hlavně na Madsena jako drsnýho zabijáka, neboť to on umí fantasticky. Bohužel jsem se dočkal čehosi co nemá s dobrým filmem nic společného. A i když chápu čeho chtěl Kounen docílit, nějak sem to nepřekousl. Vznikl z toho prapodivný paskvil a jediné chvíle kdy jsem se bavil, byly ty s Madsenem na scéně. Jako záporák opět mezklamal. Díky němu sem film ohodnotil **. Lewisová, k velké škodě, moc herecké příležitosti nedostala. Pobavila mě snad jen poslední scéna, kdy si Juliette zaplavala "na evu", to bylo moc pěkný:-).30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Iba nudná prehliadka pekných obrázkov. Čo viedlo tvorcov ku takej plytkej a hlavne frigidnej akčnosti tohto snímku, a hlavne pri takomto námete? Rozpočet? Myslím, že bol dostačujúci. Úmyselné zahodenie potenciálu? Alebo je samotná predloha takto sucho podaná? Neviem. Snímok, ktorý je zbytočný. A ešte spomeniem ten záverečný vizuálny miš maš, ktorý akoby bol z iného filmu. Skôr by sa hodil do 2001: VESMÍRNA ODYSSEA, ale to som asi tento Kubrickov snímok teraz urazil. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Už jsem na to přišla. Možná to bylo nějak takto. Jan Kounen se rozhodl, že natočí western. Pak si někde na divokém západě, uprostřed vyprahlé pustiny a suchého, horkého větru, jež mu s každým poryvem vnášel do očí písek, dal trip a rozhodl se, že to nebude jen obyčejný western. Aby nabylo jeho dílo ještě konkrétnějších tvarů a hlavní postavy měly představy o jeho vizi, nabídl jízdu v tripovém opojení i hereckým borcům Vincentu Casselovi a Michaelu Madsenovi. A tak vzniklo Blueberry. Vcelku obyčejná dějová linie, doplněna působivou kamerou a celkovým psychadelickým zpracováním, jehož vyvrcholením budou závěrečné fantaskně bizarní halucinace. Film jsem měla v úmyslu zhlédnout jen díky jménům Cassel a Madsen. Pánové nezklamali a já byla potěšena jejich výkony. Zajímavé dílo, které však asi každému nedokáže rozproudit krev. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Kdo viděl.. ví svoje. Já měl možnost to vidět dokonce 2x. Poprvé jsem totiž usnul asi půl hodiny před koncem. Napodruhé jsem byl svěží a tak jsem to dokonce dokázal dokoukat do konce. Myslím, že přenesení duchovna a tajemna do westernu byl docela originální nápad a i vizuální stránka filmu byla vcelku vydařená. Dokonce i herci v hlavních rolích docela potěšily mé oko. Avšak děj byl místy zmatený a konec byl vůbec šílený. Zkrátka a jednoduše. Pro příznivce ranního vysílání čt2 s panoramatickými záběry našich hor je tenhle film naprostá senzace. Pro zbytek (co hledají smysluplný děj) je to ztráta času. 30% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Měl jsem v paměti uloženo jako vizuálně zajímavý western a teď zjišťuji, že Blueberry je spíš pseudointelektuální žánrová splácanina. Pokus o natočení psycho-spirituálního westernu se vůbec nepovedl, nudí a místy vypadá dokonce parodicky. Navíc v mnoha momentech jsem se nedokázal zbavit dojmu, že prostě kopíruje Jarmushova Mrtvého muže. Pár záběrů je sice dobrých, ale to nějak nestačí... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se převážně v Mexiku v lokalitách Chihuahua, Coahuila, Tabernas, Durango nebo Zacatecas. Pár scén bylo natočeno ve Francii. (Terva)
  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)

Reklama

Reklama