Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cate přiletí do Japonska, kde chce zjistit pravdu o svém otci, a odhalí tam šokující tajemství. Keiko, Lee a Billy chtějí ověřit teorii o titánech. (Apple TV+)

Recenze (16)

Bambusak 

všechny recenze uživatele

Naprostá trapárna. Začneme green screenem, za který by se styděly i Star Wars Prequels. Přihodíme k tomu nesympatickou a přehrávající hlavní postavu, kterou pak ještě doplní nehrající bratr. Přilejeme k tomu scénu z minulosti, kde se vysvětlují věci, které všechny postavy už dávno ví. Poté to povaříme s "neskutečným" (čti vtipným) tahem na branku v hledání tatínkovo minulosti, kde budeme jen tak pro jistotu prohazovat motivace a cíle hlavních postav, abychom udrželi diváky v pozoru. Pak to jenom osolíme tunou flashbacků s žádnou přidanou hodnotou, opepříme úsměvnou snahou o rodinné drama a nastrouháme na to tunu dementních hlášek a nudnou kameru a režii. A máme z toho první díl nového hit seriálu. Fuck me :) ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínáme rokem 1973 a lehkým ohlédnutím za KONGEM a shlédneme scénku která se do Konga nevešla. John Goodman utíká, zahodí do moře balíček a před ním se perou 2 potvory. Přesouváme se do roku 2013, malou scénkou která asi bude později důležitá a kde rybář najde onen balíček zahozený Goodmanem (momentálně nevíme proč tam je a předpokládám že nám buď bude vysvětlena v serii 9 nebo o ni nekvákne nikdo už ani slovo) Přesouváme se do Tokia a vzhledem k tomu že nebyl uveden rok, předpokládám že jsme pořád v roce 2013. Holka jede do Tokia protože ji umřel táta a v jeho bytě zjišťuje (dramaticky) že má asi bráchu a že se její otec asi znovu oženil. Přesouváme se do roku 1959 (tady jsem pocítil jistou obavu kterou mám když se seriál / film skokama dívá na události v jiných časových rovinách a skáče časem bez ladu a skladu) někam do Kazachstánu, kde je určitě tajná, základna do které vede rezavá branka a celé vypadá jak pole u Kotěhulek. Samo že jde o vládu která tam "něco" dělala a celé okolí je z toho tak v prdeli že všichni utekly (teda až na nějakýho malýho kluka) Pak si opět odskočíme za holkou do Tokia (asi opět rok 2013 ale nebylo to uvedeno tak nevím) o asi 30 vteřin později skáčemo do roku 1959 ..... Tady jsem začal zvažovat že to vypnu protože fakt nemám rád koncept hopsání jak se komu zachce bez jakékoliv návaznosti a vysvětlení proč se to děje. No ... o pár vteřin později skáčeme opět do Tokia už to začíná být dramatické, protože .... nic nevidíme ale jde o poplach. Odskočime si do San Francisca kde Godzilla dělá nepořádek (nevím který rok) Taky se o pár vteřin později dozvídáme že Tokio je diktatura a když se nechováš jako ostatní zřejmě by tě mohly zastřelit (no nic) Skočíme si opět do ropku 1959 ..... A mě to přesatalo bavit. o 30 vteřin později skočíme do roku 2013, pak si přeskočíme párkrát mezi hekrama a základnou Monarchu, následně se dozvíme že tatík té holčiny mrtvej není, skok do roku 1959 kde vidíme svítící koule ze kterých se vylíhnou fujtajbláci (hezké načasování) a kteří sežerou jednu slečnu.  Tady končíme a druhej díl mi může bejt u prdele, protože uběhlo 48 minut ve kterých se stalo 895 věcí a nevěřím že se něco z toho dočká vysvětlení nebo uzavření. Odpad tomu dávat nebudu. Dopadne to stejně jako všechny seriály za posledních 10 - 15 let a to otevřeným koncem a ukončením seriálu bez pokračování, protože se na to lidi vybodnou kvůli tomu že to nedává smysl, nedává to odpovědi a nemá to ani hlavu ani patu. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to fenomenálně (propojení na můj oblíbený Ostrov lebek) v roce 1973 na zmíněném ostrově. Pak si skočíme k rybářům do Japonska (2013)… Pak za nějakou pipkou do Tokia (2015) s odkazem na mou neoblíbenou verzi Godzilly…  pak najednou k nějakým vědátorům do Kazachstánu (1959)… nic doposavad viděného spolu nijak viditelně nesouvisí a najednou koukám 1/2 epizody je pryč a mě to sere. Hra na tajemno na všech frontách a naprosto žádné odpovědi nebo náznak struktury vyprávění. Další skok! San Francisco (2014)... Náhodné přeskakování mezi liniemi mě nebetyčně sere. To samé tabulková diverzita - vážně museli nacpat do Tokia černošku? Evidentně ano, aby si mohli odškrtnout hned tři kolonky. Barevná queer s bipolární poruchou je hotový jackpot. ()

VojtechAllen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto rozjezd to funguje vlastně docela dobře. Největší plus je dle mě zápletka, která to celé tahá, a hlavně kvůli ní se těším na zbytek dílů. Další solidní plus je technická stránka která je v rámci seriálu opravdu povedená, a ani moc nezaostává oproti filmům. Nejhorší na tom jsou ale zatím postavy, které jsou bohužel spíše nezajímavé a průměrné, což se ale může změnit. 7/10 ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd je takový klasický, seznamovací. Máme tady dvě rodiny s jedním otcem a dvě časové roviny. Už teď je jasné, že se budeme soustředit především na osudy lidí, než monster. Počítám, že se to změní v posledních dvou dílech, které budou nabyté monstry. Překvapením pro mě byla účast Wyatta Russella, kterého vůbec nemusím už od dob seriálového Kapitána Ameriky. Ještě větší překvápko je, že je to syn Kurta Russella. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Výkonný producent a showrunner Matt Fraction prozradil, že hmyzoidní monstra z této epizody byly vytvořené záměrně, aby lidem připomněli, že ne všechny monstra musí být přes 100 metrů vysoká. (NiWi)

Reklama

Reklama