Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý kriminálny thriller zo španielskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o vyšetrovaní zvláštneho prípadu, nočný strážnik v márnici bol na úteku z práce zrazený a skončí v kóme, pričom z márnice zmizlo telo vplyvnej ženy v stredných rokoch, majiteľky farmaceutickej spoločnosti. A tak vyšetrovatelia musia zistiť, čoho sa skúsený strážnik mohol tak báť a hlavne ako s tým súvisí mŕtva žena, pričom hlavný podozrivý je jej manžel, ktorý by z jej smrti profitoval. Lenže nie je všetko tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. So spracovaním som dosť spokojný, úvod rýchlo vtiahne do deja a vytvorí množstvo zaujímavých otázok, síce trochu prekvapí, že väčšinu času sa film odohráva na policajnej stanici, ale aj toto mi sadlo. Dej je braný hlavne z pohľadu podozrivého, okolo ktorého sa stále niečo deje v súčasnosti a navyše musí využívať aj spomienky na minulosť, takže tu sa je skutočne stále na čo pozerať, ale nemusela byť až taká rozporuplnosť v jeho správaní, miestami pôsobí dosť inteligentne a inokedy zase ako úplný hlupák. Ale všetko vygraduje vo vydarenom finále, ktoré síce nemôžem označiť za šokujúce, no nečakal som to a mám z toho dosť dobrý dojem. Len by som bol radšej, keby bol film trochu viac hororovo ladený, ako je to pri podobných filmoch španielskej producie zvykom, potom by bol väčší rozptyl v možnostiach, ako to môže pokračovať a samozrejme by bol väčší dôraz na atmosféru a napätie. Takto je to len kriminálny thriller, ale zase veľmi kvalitný, takže aj takto som dosť spokojný. Herecké obsadenie sa mi páči, charizmatický hlavný hrdina, výborná postava hlavného vyšetrovateľa, opäť poteší aj Belén Rueda, ale bavil ma aj zvyšok. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, vie to vtiahnuť, pár scén je vizuálne zaujímavo podaných a celkovo to funguje po všetkých stránkach, takže nemám žiadny problém. Takže opäť sa jedná o jeden z tých vydarených premyslených španielskych thrillerov, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. 78% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, že tu někdo někoho vodí za nos. Španělské filmy jsem míval rád, pak přišla módní vlna, kdy se jim dostalo mezinárodního uznání až nekritického, a pánové a dámy poněkud začali spát na vavřínech a flákat. Tahle čerstvá, precizně sestavená šaráda mě zatáhla do děje a nedopustila, abych u filmu řešil cokoli dalšího. Rozuzlení zauzlované konstrukce mě nenaštvalo, naopak se tím některé body, které mi průběžně neladily, vysvětlily... ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Spíš detektivka stříhnutá hororovejma situacema. Ale jaká detektivka. V komentářích na CSFD se to hemží spoilerama. Já vám jenom řeknu, že je to jeden z těch filmů, kde závěrečná pointa převrátí vše předcházející a vyrazí vám dech. Ano, těch možnejch řešení není tolik a pokud si jich před sebe před sebe 5 položíte, tak jedno z nich to bude. Ale rozhodně se to nehádá lehko a na konci budete mít na tváři širokej úsměv. A o co vlastně jde? Z márnice v noci vyběhne k smrti vystrašenej noční hlídač a srazí ho auto. Přežije a policie začne vyšetřovat, co se vlastně stalo. Následně zjistí, že z márnice zmizelo tělo jedné ženy... 8/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Španělácká filmová titi-taka ála Barcelona. Samá přihrávečka, narážečka, fintička, otočka a když už by to jednoho mohlo přestat bavit, prásk a je tam gól. Výjimečné na tom je, že u tohoto stylu hry nikdy nevím, odkud to ´prásk´ přijde. Jako správný filmový stoper si nejdřív hlídám toho, pak tohohle, tamtoho, chvilku dokonce běhám se všema třema, až nakonec dostanu jesle od bambuly, co vypadal že je zralej na střídání. Příště nebudu blbej a koupím si lístek na tribunu; na tohle je určitě snazší jen koukat než se s tím snažit hrát. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně to, co mám tolik rád na španělských thrillerech. Nehraje si to na nic vyjímečného, navzdory tomu dokáže udržet zajímavou atmosféru a především pak přijde se zajímavým twistem. A na ten buď skočíte, nebo vás úplně otráví. A já to španělské kinematografii, z již zmíněných důvodů, žeru skoro vždycky. Super cool film na večer. 8/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama