Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Velká Británie Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Milda003 

všechny recenze uživatele

To je svět... Jako zápletka opravdu zajímavá a nutí pouštět další a další díl.. ale zase nám tam serou multi kultury a genderově neutrální myšlenky to už jako nebude film nebo serial bez píchání dvou chlapů a žen muslimek nebo minimálně tmavé pleti v hlavních rolích ? Netflixi? To je dnešní cesta ? Tudy ses vydal? ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Pokud bych předtím neviděl Dark, určitě bych dával 5 hvězd, nicméně díky znalosti Darku je moje hodnocení o jednu hvězdičku nižší, a to jen díky závěrečné epizodě, která mě trochu zklamala. Jinak však nemám co vytknout, Bodies sebou přináší mysteriózní atmosféru, velmi kvalitní příběh, dobře vykreslené postavy a řadu nepředvídatelných zápletek. Nadto prolínaní časových linií nepůsobí zmatečně, ale naopak vytváří jedinečný zážitek, který jsem měl naposledy právě u brilantního Darku. Pro milovníky tématiky cestování časem 100% doporučji. ()

Reklama

Persephone9 

všechny recenze uživatele

Natočené je to určite kvalitne, herci sympatickí a paradoxne tí, ktorí mi zo začiatku nesedeli sa ku koncu stali obľúbencami a naopak, námet fajn ale porovnávať to s Darkom, neviem no, určite sa to v niektorých bodoch podobá. Dark bol však veľmi komplexný, miestami veľmi náročný a vo výsledku dokonalý seriál, trebalo tam naozaj vnímať čo sa deje a pamätať si detaily. Pri Bodies sa dalo predvídať takmer všetko, posledné 2 časti sa mi zdali trochu urýchlené, avšak záver bol vcelku fajn. Slečnu Iris som v roku 2023 trošku nepochopila, ale ktovie, možno nám niekedy dajú aj druhú sériu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Bohužel, po solidním námětu, ohledně časových hrátek, které zpravidla nikdy nezklamou, přišlo trochu vystřízlivění. Jde to tak nějak rozdělit na dvě půlky. První je vážně bída. Tvůrci si kroužkují všechna možná pomrkávání na uspokojení všemožných menšin a hlavní dějová linka stojí. V druhé půlce se to rozjede do vcelku uspokojivého konce, a vy si říkáte, proč to takhle nemohlo vypata po celou dobu. Ale tak nějak vám tam vzadu v hlavě pořád raší, že jste to tak nějak někde viděli. Ano, Dark se tu vykrádá ve velkém. Stejně tak opět ožije ono Cimrmanovské: "Já nejsem tvůj otec, ale tvoje dcera...". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bodies mieri na svoju cieľovú skupinu, čo sú fanúšikovia mindfuck dlhých jázd, ako Dark, 1899, The Peripheral, či v neposlednom rade Diablova hodina. V centre všetkého diania stojí veda, takže pre značnú časť publika, ktoré nevie, o čo v skutočnosti pôjde, môžu byť niektoré z prvých odhalení veľkým sklamaním, v takom prípade odporúčam seriál čím skôr stopnúť. Osobne si myslím, že aj zakomponovanie menšín do hlavných úloh má svoje opodstatnenie, a to vzhľadom na konkrétnu dobu, v ktorej pôsobia ako vyšetrovatelia. To sa týka aj bielej ženy v budúcnosti, ktorá obetovala svoj osobný život práci, ono to bude zrejme v budúcnosti absolútna normálka, možno aj nutnosť na prežitie. Bodies nepotrebujú pre dovysvetlenie druhú sériu, všetko sa uspokojivo uzavrie. Pokiaľ chcete hľadať v materiáli nejaké skrytejšie myšlienky, nie je vôbec od veci sa zamyslieť nad silou momentálneho, emóciami ovplyvneného rozhodnutia, ktoré nakoniec môže ovplyvniť osud celého ľudstva. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je natočen podle komiksu „Bodies“ z nakladatelství DC Comics, který napsal Si Spencer a ilustrovali ho Dean Ormston, Meghan Hetrick, Phil Winslade a Tula Lotay. (flyer.nick)
  • Mnohé scény boli natočené v „Starom meste“ v Kingston upon Hull s využitím nádherných viktoriánskych budov v centre mesta Hull a niektoré scény zo seriálu boli natočené na palubách lodí v lodeniciach v Yorku. Mnohé z futuristických scén boli natočené na University of Leeds a v Sheffielde. Natáčacie obdobie trvalo od 16. mája do 21. októbra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama