Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký spisovatel se vsadí o dvacet tisíc dolarů, že dokáže napsat svůj chystaný román "Wuthering Heights" za dvacet čtyři hodin. Odchází proto na vzdálené a opuštěné velšské panství, které má ve skutečnosti několik divných obyvatel... (Chatterer)

Recenze (33)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak by to bola divadelná hra na nejakom z londýnskych javísk, kde si človek sadne a díva sa naživo na hororových majstrov na jednom mieste, nepoviem krivého slova. Ako film to ale nemá žiadnu pridanú hodnotu. Niečo záživné sa začne diať až polhodinu pred koncom, dovtedy je len len ultimatívne stupídna zápletka (spisovateľ má za 24 hodín (!) napísať román ako Búrlivé výšiny) premenená do voľného konceptu, kde sa každých 15 minút z tmy vynorí iná hororová legenda. Celé sa to odohráva v akože strašidelnom dome, ktorý nie je nič len zopár kresiel v pustom štúdiu nasvietenom tak, aby bola všade tma, nech nevidieť tú vypráznenosť. Je strašná hanba, že sa Christopher Lee, Peter Cushing a Vincent Price nikdy nestretli v žiadnom filme, ktorý by zodpovedal ich legendárnosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná oddechovka okořeněná navíc společnou účastí tří výrazných hororových herců. Má to i docela slušné zvraty, sídlo je dostatečně tajuplné, ta sešlost na dýchánku hodně podivná, a rozuzlení se mi moc líbilo. Vážně celkově sympatický filmeček a vlastně škoda, že podobné hrátky už se netočí. (Btw, palec nahoru za velštinu. :-)) ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Spolecne s o tri roky starsim Monster Clubem jeden z poslednich zachvevu klasicke britsko-americke horrorove skoly, reprezentovane produkcnimi spolecnostmi Hammer, Amicus, AIP a dalsimi mensimi. Naposledy se zde take spolu objevuji vsichni slavni herci te skvele ery (Cushing, Price, Lee, Carradine) a nutno objektivne rict, ze vypadaji opravdu sesle. Stejne jako zminovany Monster Club i House of Long Shadows je spise nes horrorem komedii a pocatecni pochmurna atmosfera je pomalu rozmelnena a s "vtipnou" pointou uplne zanika. I presto je to ale super pocit, koukat na ty stariky, jak se jeste naposledy prohaneji v bourlive noci starym sidlem a snazi se, navzdory casu, nahnat divakovi strach jen pohledem oci a hloubkou svych hlasu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec dávám 4*, ale popravdě hodně těžce vydřené po tom konci jsem chtěl dát jenom 3*. Film má parádní atmosféru a dokonalé trio které zahrálo dokonalé postavy, vraždy jsou celkem obstojné a celé sídlo ve kterém se film odehrává má skvělé kouzlo. Ale bohužel mě to film zkazil konec který je strašně pitomý a ta závěrečná romance byla uboze hozená do filmu. Ale i přes to všechno je celej film skvělej. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Dům dlouhých stínů“ je skvělou poctou starým filmům studia Hammer, ale i hororovým komediím. Film se nebere vážně, což je patrné i z toho, že herci trochu přehrávají a kamera se soustředí na jejich obličeje a výrazy. Tohle k nim prostě patří, tohle je proslavilo, stejně jako jejich hlasy, tedy alespoň v případě Leeho a Price. Jo, tahle garda je prostě skvělá i v pokročilejším věku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet filmu byl 7 500 000 dolarů. (Chatterer)
  • Hudbu k filmu skládal Richard Harvey. (Chatterer)
  • Poslední film, kde se spolu objevili Christopher Lee a Peter Cushing. (Chatterer)

Reklama

Reklama