Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (137)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Slabší chvilky si bohužel vybrali scénárista i režisér. Jinak to ale bylo převážně dobrý a klidně to mohlo být i výborný- moc nechybělo. Scénáristovi nejvíc vyčítám, jaký hobby přiřkl paní doktorce. Tady už podle mě moc popustil uzdu fantazii. A panu režisérovi mám za zlé, že: 1. Si nepohlídal vozovej park. Jeden příklad za všechny: Favorita vydávají za funglovku, kterou je v té době potřeba splácet dalších 10 let, mafiáni přitom klidně přijedou v eMkovým mercedesu, kterej se začal prodávat koncem devadesátek. 2. Že coby zároveň i producent (bolavej na korunu) odmítne rozbít starýho golfa a klidně nechá ve scénáři, že byl rozbitej na mraky (a v něm i mafián Dodi), když jsme všichni viděli, že to auto po té “nehodě” nemělo ani škrábnutí. 3. Že tak trapně přepálil podobu těch konspiračních setkání se šéfem SISky. To bylo jak z Kladiva na čarodějnice a bylo to k smíchu. //// Jinak devadesátky na Slovensku byly ve skutečnosti daleko, daleko horší, tohle byl proti tomu čajíček. (A možná nikdo to neví líp, než právě scénárista Války policajtů pan Soltész, častý to respondent dokumentárních seriálů Mafiáni a Mafia na Slovensku.) To už není výhrada, jen konstatování. V poslední době mám z výsledků jejich voleb neodbytný pocit, že se po té dusivé atmošce Slovákům stýská. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ľudstvo vôbec nie je zlé, len ľudia sú príšerní.. Slovník jak z Mechanického pomeranče, akorát místo Ludwiga van IMT Smile, místo moloka levná pálenka a násilí má tentokrát důvod, protože spolupráci obou stran zákona udržuje plodnost. Se vstupem Inženýra na scénu to trochu žánrově odbočí a dovedu si to představit jako čtyřdílnou, o hodinu a půl delší sérii, ve které by se lépe rozvedly některé motivy a vztahy, ale jako nostalgická sonda pro některé slovenské voliče to se svou tváří bezmoci pod šedou maskou frajerství funguje slušně. Samozřejmě, Sollimova Suburra to není. K té to má daleko jak Štáfek k východňárskému gangsterovi.. Anežka Petrová je slušně chameleónská čaja.. ()

Reklama

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se spolu nepříjemně tlučou dva rozdílné koncepty: 1) Realistické syrové policejní drama podle skutečnosti a 2) Vysoce stylizovaná atmosférická podívaná ve stylu "Leona" nebo "Collateralu". Například hlavní dva hrdinové jsou většinou 1), zatímco akční scény, šílené scenáristické zvraty a Rytmus jsou 2). Při takové extrémní délce se to dá těžko vydržet, což je škoda, protože v tomto filmu je mnoho dobrého. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Košický národný film! Štvrtá hviezda za východniarske reálie, srdce, dialógy, bazmeky, chujov a geňa, bez ktorých by to bolo o polovicu nudnejšie. Prekvapujúco fungujúci a v dobrom slova zmysle zábavný film, ktorého najväčšia sila spočíva v sledovaní slovenských hercov v konečne zaujímavých rolách. Neviem ako, ale podarilo sa im presne vystihnúť atmosféru a dementnosť 90.rokov spolu s gadžovinou miestnych orgánov. Už dávno sa mi nestalo aby som si pri konci slovenského filmu chcel hneď dať pokračovanie. Toto by si mal Milan Kolcun sfleku dať do svojej prehliadky po Košiciach a s turistami otáčať "malé" vodky u Patkaňa bazmek! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kde bolo tam bolo, za siedmymi sprivatizovanymi a vytunelovanymi podnikmi, za siedmymi exhalaciami znicenymi lesmi a za siedmymi toxickymi biologicky mrtvymi riekami zil raz isty  kapitan Miky Miko, ktory si jedneho dna - no, v peknej pici to ja ale zijem. A navyse v divokych 90. rokoch, ked si mafia dala dostihy v zabijani a vrazdeni. Zostalo kdesi na pol ceste, starsne vela veci je tu len v naznakoch a je na divakovi, aby si doslova veci domyslel  : 55 % ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Kostýmní výtvarnice Kateřina Štrbová-Bieliková připravila kostýmy pro více než 80 filmových postav. (Cinemart)
  • Film se natáčel v těchto místech: Košice, Košice-Šaca, Spišská Nová Ves, Žehra, Poprad, Prešov, Sedliacka Dubová, Turňa nad Bodvou, Hosťovce a Banská Štiavnica. Točilo se 33 dní. (Cinemart)

Reklama

Reklama