Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O pohraničnících, kteří mají pochopení a lásku pro své psy, ale jsou uvědoměle tvrdí vůči zločinným narušitelům hranic a jejich kapitalistickým pomahačům... Pozdní debut dlouholetého pomocného režiséra - specialisty na vojenskou tematiku. Titul byl realizován při příležitosti oslav 20. výročí založení útvaru Pohraniční stráže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Čajovou terminologií by se Černý vlk dal označit jako ,,druhý nálev" Krále Šumavy - komunistická propagandistická špína, která má ovšem vynikající herecké obsazení a magický černobílý obraz, který v sobě konzervuje nostalgický záznam nádherné šumavské potažmo krkonošské pohraniční krajiny...scénář je ovšem neobyčejný propagandistický paskvil... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

"Štěňata měla pořád hlad." - "A vy zkrátka sympatizujete s každým, kdo má pořád hlad." - "Štěňata neznají předpisy, soudruhu kapitáne. Když někdo pořád žere, je to známka, že má hlad. Když se roste, má se hlad." - "Jo? Ale vy nerostete." - "Já jsem jiný případ, soudruhu kapitáne...a taky nejsem štěně." - "To ne, vy jste žrout." Vtipné dialogy. A neznámá Drahoslava Landsmanová je docela k sežrání. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Nerikam, ze role psovoda Stencla byla nejak dobre napsana, ale herecky vykon Josefa Hajducika vnimam jako jeden z nejhorsich, co jsem kdy videl. Uz jen kvuli nemu nemuze brat tento film nikdo vazne. Tento filmovy pocin se tvurcum moc nepovedl, pokud jeste vezmu v potaz, ze byl natocen ke dvacetiletemu vyroci od zalozeni Pohranicni straze. Frantisek Peterka je ale vyborny, ozdoba tohoto chromeho filmu. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velice dobře udělaný film o záslužné práci našich ochránců hranic, kterému porozumí ti, kteří u hraničářů strávili svoji vojenskou službu a nikdy mu neporozumí ti, kteří rozumět nechtějí. Výborné herecké obsazení, příběh, který by se měl líbit alespoň těm, kteří milují psy, když nic jiného. O tom byl ten příběh především, kriminální zápletka s tajemným balíčkem a smrtí bývalé krotitelky tygrů byl jen vedlejším. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Svojí genialitou toto dobrodružné dílo neohromí. Když vypustím ideologistické kecy, tak je to celkem solidní drama o pohraniční stráži, která nás chránila proti kapitalistům. Příběh vypovídající o psovodech a jejich láskách. František Peterka ztvárnil typického horala, který se s ničím a s nikým nemazlí (za něj o hvězdu navíc). 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Film Černý vlk bol natočený k oslavám 20. výročia založenia útvarov Pohraničnej stráže. (dyfur)
  • Film bol natočený na Šumave - Knížecí pláně pri Kvilde. (dyfur)
  • Scéna, kde Franěk (František Peterka) odoženie podráždených tigrov a zachráni svoju milenku, bola triková a vznikla takzvanou polenou kamerou. (Zdroj: tyden.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama