Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově o něco překombinovanější, ale zase semknutější pokračování zamířilo více k policejnímu dobrodružství a méně ke groteskové komedii (kterou zastupovala snad jen brilantní schovávací "škatulata" v apartmánu roztomilé Maggie Cheung a bandička tupých pirátů). Jinak se jednalo o veskrze klasickou "chanovku" s neustálým přísunem jedinečných kaskadérských bitek, využívajících vše v okolí (legendární rozkousání pálivých papriček). Pro mě lepší než jednička. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O čom to bolo, mi bolo úplne jedno a asi aj všetkým tvorcom. Jackieho v obľube nemám a jeho filmy pozerám iba veľmi zriedka, ale celkom som sa pri jeho vtipných choreografiách pobavil. Je zrejmé, že vo svojej kariére čerpal z kúskov Bustera Keatona a v jednom kúsku je tu zreteľne citovaný. Asi ho každý, aspoň menší znalec, ihneď identifikuje. Je trochu škoda, že pre európana je ťažké sa vyznať v týchto ázijských ksichtoch, keď nám pripadajú všetky rovnaké. Aj tak som mal ale pocit, že rozohraná zápletka mohla byť rozvinutá v druhej polovici omnoho viac. Súbojom a ich choreografii samozrejme nie je čo vyčítať, za zmienku stojí aj fakt, že Chan tu dostáva dosť rán a nie je klasický nezničiteľný bojovník. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velkej kvalitativni sesup. Dej sice rekapituluje udalosti prvniho dilu, ale jinak je pribeh naprosto samostatnej, tentokrat Jackie sefuje okrsku a snazi se zbavit vsemoznejch lupicu a vrahu a skorumpovanejch poldu. Pryc je saskovani, vetsinou se vse bere dosti vazne, i kdyz Jackie pri soubojich porad obcas dela nejaky chujoviny. Problem je, ze bitek tu moc neni a vatu mezi tim vyplnuje dej, ve kterym sem se silne ztracel, nekolik skupin kladasu i zaporaku se tak ruzne motaj filmem, obcas nejak zasahnou do deje a u poloviny jsem ani netusil, co jsou zac nebo o co jim jde. Porad se na to docela dobre kouka, ale proste uz to neni ani tak zabavny, ani tak akcni, jako prvni dil a vic nez 3* to neda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná sestřihem akčních záběrů z prvního snímku ( Projekt A 1 ). Protivníkem Draka Mo ( Jackie Chan ) je šéf podsvětí zvaný Tygr. Na scénu přijdou ( připlují ) i piráti, chtějící pomstu za skutky, které jim Mo provedl, právě v již zmíněném prvním filmu. Tento snímek má lehce rasistický podtext s politickým základem. Musím přiznat, že jsem se u filmu i chvilkama nudil. Nemá to tu rychlost dílu prvního. CITÁT - Kdyby nebylo zločinců, nebyla by policie......... Situační scény v šedesáté minutě jsou legrační. Finální bitva je dlouhá a opět nebezpečná. Závěrečné titulky jsou ve znamení srandovních, nepovedených a nebezpečných záběrů. Film je o jednu hvězdu horší než jeho předchůdce. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem čekal už po prvním díle, že i dvojka me nebude bavit, ale spolehal jsem na Jackieho a jeho super souboje a humor. No, vtipnejch scén bylo o dost míň jakože fakt minimum a pořádná pranice začla až 20min před koncem a to už bylo prostě pozdě. Story Projektu A mě vubec nebavila, jak u jedničky tak i u dvojky...tohle bylo dokonce i o něco málo horší. Nelituji ale času věnovanému tomuto filmu, něco na tehlech oldschoolovkach prostě je, za co stojí to vidět a to jsou MINIMÁLNĚ Jackieho kousky. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Chilli papričky, které Jackie Chan (Dragon Mao) žvýká a posléze vyplivne do očí protivníků, byly pravé. Původně měly být použity falešné, nepodařilo se je ale na natáčení sehnat včas. (Raztubyl)
  • Seržant na strážnici má stejnou uniformu jako Dragon Mao (Jackie Chan) z minulého dílu, také číslo 213. (Tsukikage)

Reklama

Reklama