Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S příchodem Real Steel se stává z Over the Top klasika. Moc se mi líbí jak s příchodem nějakého novodobého jakoby objevného trháku začně spousta fanoušků vzpomínat " Tohle už jsme někde viděli." Tak přesně takhle, řidič kamionu Linc Hawk byl špatný otec ale snaží se to změnit. PS: Kdo by nechtěl projet se Slyem Ameriku v kamionu, když mu do toho z rádia hrají chytlavé songy. 55% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Poměrně laciná kopie Rockyho. Akorát tu Stallone neboxuje, ale soutěží v páce, a palce mu tentokrát nedrží žádná Adrian, nýbrž jeho syn. Film se mnohdy snaží být až moc sentimentální a dramatický, což s tím závěrečném klání v páce vytváří pěkně nevyrovnaný guláš. Guláš je to i po celé scénáristické stránce. A hlavně je to celé velká nuda. Má to možná psychologii postav a Stallone se snaží hrát (ne zrovna zdařile), jenže jeho kamioňák prostě není tak silná postava jako Rocky, tudíž se mu ani nedá fandit a jeho příběh taky zrovna nezaujme. Je to sice klasické béčko z 80. let (která mám rád), ale prostě jsem se zrovna dvakrát nebavil... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dick Laurent není mrtev, nicméně nemá páky, co by zeťáka, ovládajícího pravačkou řadicí páku tahače i mistrovství světa v páce, zastavily.. Stalloneho ztrouchnivělá minipaleta hereckých poloh v plné parádě, srdceryvná hudba a dopředu nalinkovaný jímavý příběh, v kterém se všichni neuvěřitelně potí. Hlavní hrdina Lincoln Hawk dokonce perspiruje takovým způsobem, že jeho "vypínač" se kšiltem musel páchnout jak podpaží orangutana po hodinovém tréninku na rotopedu.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď nevyhráš, nevadí. Stále ti predsa zostane hrdosť.“ DO ÚTOKU je pôvabný a úžasne nostalgický (a tým  pádom i melancholický) filmový zážitok. Hrdina je zadumaný, počúva v autorádiu diskohudbu 80. rokov, horizont je krvavý s prísľubom lepšieho zajtrajška, na nekonečných amerických komunikáciách hrdina za volantom parádneho kamióna nachádza vzťah k synovi, pretláča (!) sa za peniaze a najhorším nebezpečím, ktoré mu hrozí, je chrapúnsky svokor, ktorého sa snaží vychutnať si Robert Loggia. Celkovo to nie je zlý film, ale nie je ani úžasný a asi to najzaujímavejšie (okrem kamiónov, páky a relatívne neakčného Slya) je pozadie. Stallone bol koncom 80. rokov unavený z akčnej polohy (v tom čase mal za sebou dvoch Rambov, štyroch Rockyov a jednu Cobru) a chcel si trochu oddýchnuť, ukázať, že má na viac. A tak si spolunapísal scenár (so Stirlingom Silliphantom majúcim na konte 4 nominácie na Zlatý glóbus za scenáre), dokázal získať na tú dobu fakt drsný honorár 13 miliónov za jeden jediný film a do zápornej úlohy na Oscara nominovaného dramatického, uznávaného herca. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prosťáček z lidu, řidič kamionu Sly Stallone, odloudil dceru zazobanému Robertu Loggiovi, který mu to nikdy nezapomněl, a tak se postaral, aby vnuk měl prominentní vzdělání (protože vojenská škola je základ, nicht Wahr?) a tatíka moc nemusel. Jenže milující matka na smrtelné posteli udělá staříkovi čáru přes rozpočet, a během hodiny a půl dojde k otcovsko-synovskému bondingu a zkouškám charakteru, nad kterými jedno oko nezůstane suché, zvlášť když se ukáže, že Stallone, nesoucí zde hustokrutopřísné jméno Lincoln Hawk, je talentovaný armwrestler, ale na shodou okolností zrovna se konajícím světovém šampionátu je těžkým outsiderem. Můžete hádat, jak to asi celé skončí;) Mimo skupinu fanoušků "páky" je tenhle film jednoznačná komedie, které nepřidává ani režie Menahema Golana, producenta legendárních sérií jako Missing In Action nebo Americký Ninja. Není to zlo, jen je to neskutečně tragický doják s pro českého diváka hodně nešťastnými rekvizitami. 50% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Když zastaví Michael (David Mendenhall) v kradeném pick-upu na stopce, má u auta stažené okénko. V záběrech z dálky má při příjezdu a odjezdu z křižovatky auto okno zatažené. (Fenk)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)
  • Sylvester Stallone ve filmu porazí skutečného pětinásobného světového šampiona v armwrestlingu Ricka Zumwalta (zemřel v roce 2003), který vážil okolo 140 kg. (Eldrick)

Reklama

Reklama