Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

5150 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem za ta léta viděl již několikrát a vždycky mě bavil. Sly tady vypadá hodně dobře a role napraveného otce mu náramně sluší, navíc ten turnaj v páce s řadou pěkných týpků ("Bejt jednička je to jediný, druhý místo neexistuje. Druhý stojí za hovno."). K pohodovému pokoukání pak hodně přispívá výborný soundtrack v čele s titulkou "Winner Takes It All" od Sammy Hagara. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dick Laurent není mrtev, nicméně nemá páky, co by zeťáka, ovládajícího pravačkou řadicí páku tahače i mistrovství světa v páce, zastavily.. Stalloneho ztrouchnivělá minipaleta hereckých poloh v plné parádě, srdceryvná hudba a dopředu nalinkovaný jímavý příběh, v kterém se všichni neuvěřitelně potí. Hlavní hrdina Lincoln Hawk dokonce perspiruje takovým způsobem, že jeho "vypínač" se kšiltem musel páchnout jak podpaží orangutana po hodinovém tréninku na rotopedu.. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Synopse říká tentokrát opravdu nejvíce: "Řidič kamiónu Sylvester Stallone neviděl deset let svého syna a neměl o něm žádné zprávy. Až umírající matka je chtěla dát zase dohromady a on musel o jeho lásku bojovat." Neexistuje film, kde je více buranských, zpocených a chlupatých řidičů náklaďáků (sorry Kurte). Závěrečný turnaj je naprosto dokonalý a vlhkým snem všech fanoušků osmdesátek. A před deseti lety bych chtěl mít ten boží plakát na stěně pokojíčku. Náklaďák, Stallone, jestřáb! Chvíli to bylo na *****, ale jen tak tak to Slyovi uteklo. 20 % ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně to na čtyři hvězdy být nemusí. Jenže je to srdcovka a vzpomínka na mládí. Navíc pro mládežnické publikum se může jednat o motivační film, ve kterém nechybí emoce a dojetí. Film není účelově o tom, jak si k sobě nalézají cestu otec se synem, je ale pěkné to sledovat. Myslím si, že lepší hodnocení by filmu neškodilo. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela dobrý snímek. Je to převážně kvůli Stallonovi a přidávám za něj jednu hvězdičku. Průměrný akční film, na který se dobře a příjemně kouká, v žádném případě neurazí. Sly se vydává na mistroství v páce, protože hlavní cenou je vysněný tahač, který chce získat. Sice je hlavní myšlenka vážně hodně slabá, ale tak proč nemůžou bejt dobrý filmy i s jednoduchou a nijak těžce pochopitelnou myšlenkou..? Mě se líbil, hodnotím 3* + 1* za Stalloneho... 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)
  • Sylvester Stallone ve filmu porazí skutečného pětinásobného světového šampiona v armwrestlingu Ricka Zumwalta (zemřel v roce 2003), který vážil okolo 140 kg. (Eldrick)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno