Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Stallone je tirák a pákař, jede vyzvednout do vojenské školy svého synka přes odpor jeho dědečka. Syn ho nejdřív nenávidí, protože od nich před deseti lety utekl, ale postupně ho začne mít rád. Matka, která je chtěla dát dohromady zemře při operaci srdce. Syn zůstane u dědečka, ale najde tam tátovy dopisy, které před ním byly schovány. Rozhodne se být u táty a ten na to získá i peníze výhrou na mistrovství světa v páce. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Synopse říká tentokrát opravdu nejvíce: "Řidič kamiónu Sylvester Stallone neviděl deset let svého syna a neměl o něm žádné zprávy. Až umírající matka je chtěla dát zase dohromady a on musel o jeho lásku bojovat." Neexistuje film, kde je více buranských, zpocených a chlupatých řidičů náklaďáků (sorry Kurte). Závěrečný turnaj je naprosto dokonalý a vlhkým snem všech fanoušků osmdesátek. A před deseti lety bych chtěl mít ten boží plakát na stěně pokojíčku. Náklaďák, Stallone, jestřáb! Chvíli to bylo na *****, ale jen tak tak to Slyovi uteklo. 20 % ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k mejlce, "Over the top" je rodinný film na odpoledne a jako takový si myslím funguje velice dobře. Navíc je svou audiovizuální stránkou doslova esencí 80. let, přičemž tato dekáda samozřejmě kýčem nešetřila. Nabušený trash soundtrack, jehož autorem je italský syntezátorový mág Giorgio Moroder (jehož doprovází různí vokalisté), do toho všeho víc než zapadá. Ústřední pecka Take it higher s Larrym Greenem je fakt šlágr jaxe patří. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, v nichž se objevil Sylvester Stallone, který jsem viděl „jen“ dvakrát a stačilo mi to. Nikterak okouzlující podívaná to tedy není, co si budeme nalhávat, ale má to pár slušných dramatických chvil a jakžtakž ucházející příběh. No ucházející, je tu i pár pasáží, které vyloženě nudí. Nicméně jich naštěstí nebylo zas tolik, abych tomu nemohl dát průměrné ohodnocení. Páka sice nikdy nepatřila mezi moje vyhledávané činnosti, ale sem tam si jí v hospodě taky dám na odreagování… ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S příchodem Real Steel se stává z Over the Top klasika. Moc se mi líbí jak s příchodem nějakého novodobého jakoby objevného trháku začně spousta fanoušků vzpomínat " Tohle už jsme někde viděli." Tak přesně takhle, řidič kamionu Linc Hawk byl špatný otec ale snaží se to změnit. PS: Kdo by nechtěl projet se Slyem Ameriku v kamionu, když mu do toho z rádia hrají chytlavé songy. 55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Sylvesterův mladší bratr, Frank Stallone, ve filmu zazpívá píseň „Bad Night“, kterou s ním napsal Peter Schless, v titulcích uvedený pod jménem Peter H. Schless. (Rominator)
  • Sylvester Stallone ve filmu porazí skutečného pětinásobného světového šampiona v armwrestlingu Ricka Zumwalta (zemřel v roce 2003), který vážil okolo 140 kg. (Eldrick)
  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama