Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá minisérie, občas špatná (módní) kamera, vzhledem k začátku jsem čekal přece jen propracovanější konec a ne že z policajta udělají úplnýho blba. Asi to mělo sloužit k tomu, aby se divák dojmul a zaláteřil na nespravedlnost. Otevřené konce nesnáším, ale zde to takhle nevidím, za mě je to v pohodě. Neskutečně mě ovšem iritovala hudba, resp. to věčné vrzání. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Otevřený konec je celkem běžný vyprávěcí postup, je otázka, co z něj je a co není oslím můstkem do hypotetickou další řadu. To stejné se týká také jednání hlavní postavy, jakým způsobem rozpohybovala ty vedlejší, aby seriál nakonec dopadl tak, jak jsme ho viděli. A také to, že druhý z případů byl dost upozaděn. Stále se nemůžu rozhodnout, jestli je to deviza, nebo nedostatek Vedlejšího produktu, každopádně vše drží pohromadě jistá režie Petra Bebjaka a korunuje famózní hudba Juraje Dobrakova, já toho chlapa miluju čím dál víc! 70%. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriálů z Ostravy přibývá jak hub po dešti a co léta nešlo, jde najednou jako po másle. V jednu chvíli vysílala Čt tři série/seriály z našeho regionu naráz. Dost mě překvapilo, že hlavní případ je inspirován skutečnou událostí, škoda, že se o ní nedozvíme víc. Třídílná série je kvalitně obsazená a stejně řemeslně i natočená. Do poslední chvíle není jasné, jak to celé dopadne. Bohužel je to jen další příklad toho, jak justice obecně zkrátka ani v 21. století nemůže postihnout všechny, i kdyby stokrát chtěla. Stejně tak znovu a znovu vidíme, že oproti běžným kriminálkám, kde jde všechno a hned, je to v reálu úplně jinak. Policisté mají stále obtížnější práci s dokazováním a pomalu je zázrak, když pachatele dokážou usvědčit a zákony a pravidla jim v tom nebrání. Není to klišé, když se řekne, že pachatelé mají větší práva než oběti a vyšetřovatelé, kdyby leckdy měli postupovat pouze v zákonných mezích by možná objasnili menší počet zločinů. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

To snad nemyslí vážně, takhle to svým způsobem zakončit. Na začátku velmi fajn psychologická krimi, s určitým artovým přesahem, o to se samozřejmě snažila, nevím proč, ale mně jako záběry na ksichty přes celou obrazovku už lezly krkem. Co tohle je za módu.. Ale třetí a závěrečný díl, který měl být TOPkou ve vyšetřování a nějakým zakončením minisérie se mnou řádně vymrdal. Možná ani tak nejde o to, jak to skončilo, ale o to, že poslední díl byl jakoby zkratkovitý a šup a rychle to skončíme. je to škoda, a navíc po poslední půlminutě chci další díl. S tím se tady dalo pěkně pracovat. Byly nějaké nedořešenosti - alespoň pro mě.  Ale jinak Bebjaka mám rád, on má rád žánrovky a drží se jich. Tady dělal co se dalo, režie dobrá, ale se scénářem bohužel nic neudělal.. jen mě zaráží, proč jako slovenští herci nemluví slovensky? Z jakého důvodu. Vždyť Maštalírův akcent je slyšet na sto honů a je otřesný. Jinak hraje dost fajn, Zuzana Stivínová navrch je záruka kvality a navíc má docela zajímavou roli, zbytek tak nějak přihrává. Bohužel, Hoffman nemá absolutně co hrát a hraje druhé housle, a Čuba - to byl fór? ve vážně míněné krimi hrát šaška a dementa zároveň, to asi ne. To byl kastingový omyl. On je prostě do skečů a komedií. Ale přes to všechno, k úctě k Peterovi Bebjakovi, slabé 4 testy DNA. V kontextu všech dílů si je asi zaslouží. Škoda fakt, že se mnohem lépe nepoprali se závěrem minisérie... 70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak umí kriminálky a rád si hraje s psychologií postav, ale pravdou je že ne vždy mu to vyjde. Vedlejší produkt je jeden z těch kousků kde to dopadlo tak nějak napůl. Samotná premisa která vede k zamyšlení zda je ok když se vyšetřovatel pohybuje v šedé zóně a využívá prostředků které nejsou úplně legální (a zlegalizuje si je až dodatečně) je rozhodně zajímavá (hodně kriminálek po celém světě to ukazuje jako běžnou praxi bez většího dopadu), ale tady to v posledním díle vyšumí do ztracena a za sebe sem čekal uspokojivější katarzi. Samozřejmě že ani v reálném životě nikdy všechno nevyjde jak by si člověk přál, ale tady Bebjak položil nějakou otázku a nakonec na ní nedokázal a nebo nechtěl odpovědět, čímž udělal z Vedlejšího produktu pouze další obyčejnou kriminálku bez přidané hodnoty…60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • „Vedlejší produkt není klasickou kriminálkou, i když se v něm paralelně řeší rovnou dva případy, ale je spíše psychologickým dramatem, ve kterém jsou hlavní postavy vystaveny zkouškám, jež do děje vnášejí větší napětí než samotná detektivka,“ řekla kreativní producentka Kateřina Ondřejková. (SONY_)
  • Během filmování se před kamerou objevili také 3 skuteční policisté, 3 dozorci, 2 řidiči tramvaje, 2 reální záchranáři a 10 kaskadérů. (Česká televize)

Reklama

Reklama