Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale tohle mě zasáhlo přesně tak, jak mělo. Of Mice and Men je fajn film o lidech, jejich snech, omezeních a slabostech. Je to film, ve kterém exceluje John Malkovich (kde je alespoň nominace na Oscara, co?) a kde se krásně kouká na Sherilyn Fenn (proč se z té holky nestala velká filmová hvězda?) A takhle bych mohl pokračovat dál… Zkrátka a dobře, pokud máte šanci, pusťte si tento film. Více není třeba psát. 100 %. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud 90tá léta za něco stály, pak jsou to filmy, které neskrývají všechno to Hollywoodské pozlátko, ale narozdíl od spektáklů nynějších, mají v sobě kouzlo tvořit skvělou atmosféru a pohladit po duši. A O myších a lidech je přesně ten film. A asi to bude i tou hereckou generací, která byla natolik silná, a která se už přehoupla v generaci starších pánů a dam, které už nemusejí nikomu nic dokazovat. 8/10 ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem zbaven prokletí - ano, filmovou adaptaci knihy lze zpracovat na jedničku. O myších a lidech Johna Steinbecka se mi strašně líbilo a tento film Garyho Sinise (který si současně zahrál postavu George) mu vzdal hold se vší grácií. Velkou měrou se na výsledné kvalitě podílel i představitel jeho společníka, pomalejšího Lennieho, kterého ztvárnil skvělý John Malkovich. Děkuji a doporučuji! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý a zároveň smutný film, dobrý a zaujímavý výber hercov a pre mňa aj obľúbená doba, v ktorej sa film odohráva. Problém je stopáž a zároveň nudné hluché miesta. Postava Sherilyn Fenn mi pripomína postavu Rose z Two and Half men ako vzhľadom tak správaním - vždy príde na scénu nevhod a nik tam o ňu nestojí. Úplne zvláštna postava, až som si myslel že je imaginárna alebo duch. Proste sa tu a tam niekde objaví a pripletie. Gary Sinise hral perfektne a Johna Malkovicha som ešte nevidel hrať mentála a opäť podal perfektný výkon. Nakoniec mi z toho vychádza slušný priemer. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama s naprosto úchvatným hereckým výkonem vy víte koho. Ano, Johna Malkoviche. Naprosto dokonalé. Klobouk dolů. Jinak co se příběhu týče, tak mohl být určitě pestřejší, ale film se drží knižní předlohy, takže vina je spíše na Steinbeckovi. Ale film je to rozhodně zajímavý, konec sice nebyl takový jaký jsem si ho představoval, ale co už. Dobrá práce Gary Siniseho na obou stranách barikády. 80% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno