Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

John Steinbeck je mým nejoblíbenějším spisovatelem a četl jsem od něj vše co u nás vyšlo. Když jsem si film pouštěl, byl jsem velmi zvědav na jeho ztvárnění. Už předem jsem se k němu choval s despektem, protože jsem si myslel, že takový skvost nepůjde zfilmovat. Gary Sinise mi však vyrazil dech. Ještě jsem nezažil, aby se představy při čtení knihy tak moc protnuly při jejím zfilmování.... Ztvárnění předválečné Ameriky a obou hlavních postav je fanatastické. To jak Malkovich ztvárnil Lennyho nemá obdoby. Moc by mně zajímalo co by na to řekl Steinbeck. Já dávám 5 hvězd. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

O myších a lidech jsem prvně viděla před léty, jako divadelní inscenaci Zlínského divadla a velmi na mě zapůsobila. Snímek, který režíroval Gary Sinise nezůstává se svými kvalitami pozadu a přináší příběh stejně silný, jako byl ten, který jsem viděla v divadle. Možná jen ten závěr jsem čekala více emotivnější, v divadelním provedení měla ona osudná scéna mnohem delšího trvání, a když člověk nevěděl, co se vlastně stane, byl její dopad mnohem větší. Ve filmu mi tento zvrat přišel zbytečně rychlý, useklý, takže pro mě osobně nevyzněl natolik silně. Ale možná to tak mělo být a bylo to vlastně správně. Nač zbytečně oddalovat to, k čemu se člověk chystá a ví, že je to neodvratné, ač mu to způsobuje muka. Takže z tohoto pohledu to bylo vlastně rychlé řešení. Krutý je osud k člověku. Moc se mi líbil John Terry, který ztvárnil Slima. Takový ten typ mlčenlivého "kovboje", který více pozoruje, než mluví. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale před tím, než jsem si tento film pustil, jsem si myslel, že budu koukat na dobový americký velkofilm z prostředí venkova, kde se toho bude strašně moc dít a bude tam spousta zajímavých postav, ale ve skutečnosti se jedná o velmi minimalistické drama, které poměrně rychle uletí a nezanechá ani stopu. Alespoň tak jsem to cítil a samotnýho mě to mrzí, protože herecky to bylo famózní. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dramata se sympaticky retardovanými jedinci obvykle bez potíží získávají oblibu u odborné obce, ale mé cynické JÁ málokdy přesvědčí o své výjimečnosti. A ani tato Steinbeckova klasika mne nedokázala přivést do extáze, přestože mi nabídla nekonečně rozvleklý příběh. Chyba je samozřejmě ve mně, protože já naivně očekávám i od psychologického dramatu jistou porci zábavného odlehčení, ale tu mi seriózní dramata nečestně a nesportovně upírají. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak toto není vůbec špatně natočené drama, které vypráví příběh o dvojici přátel George Miltona a Lennie Smalla, kteří musí neustále putovat od farmy k farmě aby si vydělali peníze na živobytí. Není to však vůbec snadné, jelikož Lennie Small má na každé farmě problémy se ženskýma. Tím pádem musí spolu vždy utíkat a na samotné živobytí moc peněz nezbývá, natož na jejich společný sen - mít vlastní statek, kde bude Lennie chovat králíky. [7,5/10] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama