Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně podařilo sehnat první kousek od téhle neskutečně vymaštěné dvojice a ono je to dokonce velmi zábavné. Vezměte třeba Zahulíme, uvidíme. Pošlete to časem o dvacet let zpátky a víte tak zhruba o čem je tohle dílo. Za střízliva za tři, v jiném stavu někde na kalbě s kamarády bych asi hvězdičku přidal. :-) ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Legendární zhulenecká komedie ve mě vyvolala nemalá očekávání, která se ani zdaleka nepodařilo naplnit. Film je velmi hloupý, což měl být evidentně vzhledem k tématu humorný záměr, ale v prezentované podobě vůbec nefunguje a nešikovnost hlavních postav je zoufale nevtipná a otravná. Párkrát jsem se lehce zasmál, ale povětšinu stopáže jsem trpěl a divil se kultovnímu statusu snímku a jeho vysokému hodnocení. Film mi bohužel příliš nesedl a nepovažuji ho za vtipný a musím říci, že zhuleneckých komedií jsem viděl hodně a spousta jich byla mnohem lepší, než tento klasický kousek. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Huličský komedie se mně většinou nelíbí, ale tohle byl fakt nehorázně zábavnej punk. Marihuanový auto, pochcaná nohavice, rozhovor přes vysílačku a hlavně absolutní svobodomyslnost jak hlavních hrdinů, tak tvůrců. Živě si představuju, jak scény na druhej den natáčení vznikaly po pár jonitech celýho štábu. Takhle na pohodu se dneska už filmy netočí. Škoda, že jsem ve filmu málem nepoznal Ellen Barkin, protože teď jedu její filmy a tohle je Ellenin debut. ()

ambrožmrož 

všechny recenze uživatele

Šílená komedie, která je vyhulenější více než její dva hlavní představitelé prožívající neskutečné situace vychazející z jejich hédonistického životního stylu. Skvělá hudba, kupy hulení, nehorázná sranda a cheech and chong osobně vám zaručí pohodové strávení hodinky a půl, zvláště pak, jste-li vykouření aspoň tak, jako ten policajt v jedné z mnoha nezapomenutelných scén tohoto originálního filmu. ()

McMastamind 

všechny recenze uživatele

Prapočátek zkuřkovských komedií. Tenhle typ humoru opravdu není pro každého, nesnaží se zalíbit a člověka bez zájmů o drogy asi jen těžko osloví. To je hlavní rozdíl mezi tímto počinem a většinou komedíí a lá "Zahulíme, uvidíme" apod. Ale pokud se alespoň trochu shodujete z heslem "Up in smoke, there is where my money go", pak jsou Cheech a Chong pro váš změklý mozek oázou klidu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film byl zakázán kontrolní institucí pro publikaci v Jižní Africe kvůli strachu z toho, "že by film mohl podpořit vnímání mladistvých směrem ke kouření marihuany". (7ynek)
  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)
  • Raná sestava legendární LA punkové kapely The Germs se účastnila show Battle of the Bands v klubu Roxy spolu s dalšímy kapelamy té doby. Zpěvák Darby Crash a zbytek kapely však během jejich konkurzního vystoupení před živým publikem vyvolali rvačku, jelikož jim bylo řečeno, že ve filmu nebudou. (Epistemolog)

Reklama

Reklama