Reklama

Reklama

Edith Cushingová (Mia Wasikowska) je na svou dobu velmi emancipovaná dívka s literárním talentem a nepěkným traumatem z dětství, s nímž se vypořádává právě psaním. Záhadnému cizinci, siru Thomasi Sharpeovi (Tom Hiddleston), se její texty líbí, jí se pro změnu zamlouvá on. Dokonce tak, že po tragické otcově smrti brzy odloží smutek a provdá se za něj. Díky sňatku se stane spolumajitelkou panství Purpurový vrch, jemuž vévodí majestátní, leč chátrající viktoriánský dům, jehož děravou střechou padá do vstupní haly déšť, sníh a listí. V jeho ponurých stěnách se Edith rozhodně necítí jako doma. Přispívá k tomu odměřenost její švagrové Lucille (Jessica Chastain) a spousta děsivých vizí, jež ji provázejí od chvíle, kdy prvně překročila práh. Edith je sice k smrti vyděšená, zároveň ji ale zvědavost nutí odhalovat tajemství, které se dům snaží pohřbít. Že jí při téhle pátrací akci půjde neustále o život, asi není potřeba dodávat. (CinemArt)

(více)

Diskuze

InaSe

InaSe (hodnocení, recenze)

venalce

Sweeney Tod je fajn film, ale tak brutální mi nepřišel. A tento film, no, pro ty, co viděli! - umyvadlo, použití pilníku či co to bylo, se mi nelíbílo, ale to proto, že nejsem zvyklá koukat na filmy, kde se to použije tam kam se to použilo. Takový Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic byli brutálnějším filmem.

na příspěvěk reagoval Spiker01

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

skinny

Mně teda konec víc bolel u srdce než v očích, jsou věci, které by filmaři neměli ve filmech znázorňovat ani ze srandy (pro ty, co viděli, mluvím o obzvlášť ošklivém použití šroubováku/pilníku). Takový Sweeney Todd od Tima Burtona byl na koukání horší.

na příspěvěk reagoval InaSe

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

skinny

Ano, je tam vidět hodně krve a explicitní brutality. Častokrát jsem si všiml u okolnách diváků, zejména těch postarších, jak si zakrývají oči :)

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

skinny

ja teda horory nepozerám, lebo sa bojím ... ale tento film som zvládla bez újmy, koniec nebol zvlášť brutálny :-D

Marceloo

Marceloo (hodnocení, recenze)

A keď bude niekto spoilerovať tak nech prosím napíše že je to spoiler.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

viktorka181

Spíš to já chápu tak... což mi jistě segra zítra vykecá. :D

Že má bloncka rozdvojenou osobnost... z tím že ta co je zrovna u kormidla si vůbec na nic nevzpomíná, ale postupně se rovzpomíná. :D

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Cech

Tých duchov tam del Roto vtlačil preto, aby to mohlo niesť titul "horror". Bez nich to je len pekná rozprávka o troch zabitých babách vo vani.

na příspěvěk reagoval viktorka181

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

Něco málo o purpurové: https://cs.wikipedia.org/wiki/Purpurov%C3%A1

Takže něco mezi červenou a fialovou. Jsem zase o něco chytřejší. Díky vám, jinak by mě fakt nenapadlo se tím zabývat, protože ten překlad je v pohodě a rozhodně se zvukomalebně hodí nejvíc. Pamatujete na "Purpurové řeky"? A ty byly zcela jasně o krvi... A že "crimson" je karmínová? Odkdy se jako filmy překládají doslova? To je teda argument!:))

na příspěvěk reagoval Prometheus69, ambron

Cech

Cech (hodnocení, recenze)

Opravdu nevím, proč v tomhle filmu vlastně byli duchové? Nemělo to vlastně vůbec cenu!

Film není ani tak děsivý horor, jako vynikající umělecká scenérie. Parádní herecké výkony (J. Chastain je bravurní), úžasné prostředí a atmosféra, ale proč ksakru ti duchové? Připadá mi, jako by tam všechny ty nadpřirozené úkazy byly vměstnány násilím. Bohužel se nedá opomenout ani příběh, který je děravý jako ementál. Vše v tom filmu jde nějak tak hladce jako v pohádce, až člověk neví, jak vlastně k tomuto filmu přistoupit. Závěrečná peripetie je tak narychlo sesmolená, jakoby tvůrce vlastně ani nevěděl, jak to divákům vysvětlit.

Za mě neuvěřitelně smíšené pocity... alespoň do doby, kdy to uvidím znovu. Zatím u mě 3 hvězdičky z 5.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Prometheus69, Charpy, Apollyon09

Uživatel Cech smazal svůj příspěvek.

JohnMiller

JohnMiller (hodnocení, recenze)

No, purpur je skôr fialový ale tuto ani o to nejde, prekladatelia spravili chybu, keďže ako ja viem Crimson je farba Karmínová, tmavočervená, čiže sa to malo volať Karmínový Vrch. Neviem kto platí tých lumpov za takéto preklady :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

venalce

Blbost... Purpurová je odnož červené... to ti potvrdí každá švadlenka které se zeptáš. 

Purpurová vlajka, taky není fialová. 

Vím proč se to tak jmenovalo... kuly tomu na čem bylo panství vystaveno, tedy, nejen na krvi.. :)

 

Šarlatový vrch? ALE KOČKO.. TOHLE NENÍ ŽÁDNÁ HARLEKINE KNIHOVNA. XD

Že se nejmenoval rovnou krvaví se teda ptám? 

Blood Peak... proč to musel TORO  takhle zamotat? :D

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Protože purpurová je prostě FIALOVÁ a v tom filmu se všechno točilo kolem ČERVENÉ...než se objevil oficiální překlad, naprosto bez pochyb jsem čekala na "Šarlatový vrch", což splňuje všechny požadavky na název gotického románu. Chlapům je to možná jedno, ale pro ženy je to docela podstatný rozdíl, tady se nebavíme o odstínech ale o dvou odlišných barvách.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

venalce

venalce: Protože na Krvaví Vrh by nikdo z romantickou povahou nešel?

:D Já teda nevim, ale když jsem třeba ve hře... teď už nevim v čem, dostal Crimson Sword... vážně jsem neřešil jestli krvavě karmínový, nebo blantiktně červený. :D

To je jen drobné slovíčkaření... zase. Mě se ten název líbí, už z toho důvodu, že je v něm ukrytá taková tajemnost mistika a blééé... romantika. Dokonale vystihuje námět filmu. :)

na příspěvěk reagoval venalce

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

18.03.2016

Guillermo del Toro nám nadělil dva díly Hellboye nebo Pacific Rim, teď se ale hodlá na dobro vrátit k menším projektům. Alespoň to tvrdil loni v říjnu, když propagoval svůj horor Purpurový vrch, a… (více)

Uvidíme Pacific Rim 2?

Uvidíme Pacific Rim 2?

18.09.2015

Nad pokračování sci-fi rubačky Pacific Rim - Útok na Zemi, se pomalu stahují mračna. Režisér Guillermo del Toro (Hellboy: Zlatá armáda) ho připravuje na 3. srpna 2017, teď to ale vypadá, že se datum… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama