Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (132)

fcreading 

všechny recenze uživatele

"To niesu učitelia, ale roboti." Kvalitný béčkový akčný horor režírovaný Markom L. Lesterom (Komando, Ohnivé oči, Zúčtovanie v malom Tokiu), zahral si v ňom aj Josua John Miller (Near Dark) a Malcolm McDowell (Mechanický pomaranč). Bol som nemilo prekvapený, snímok sa uberá svižným začiatkom na ukážku máme ukázaného robota, ktorý ma učiť na stredných školách kde vládne gang, (dokopy sú traja). Hudbu zložil sám majster Michael Hoenig (Blob, The Gate), snímku nemám čo vytknúť, zabávalo ma to od začiatku až do konca 100 percent. A na záver naspievaná pesnička od Midge Ureho: Come the day I will be there when the hammer starts to fall Come the day I will be there with my reasons for it all Struck by sound across my face Loud enough that I can taste Knock the choices from my head Hear the voices which just said Come the day, Come the day!!! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná podívaná a špička žánru. Gangy s nazvi jako Břitvy, Blackhearts, jsou tam roboti, pěkná holka, motorky a samopaly. Jestli bych si něco dokázal představit pod pojmem cool, tak je to tenhle film a jeho hlavní představitel Cody. Neváhejte a podívejte se na to. Víc osumdesátkovější už to nebude. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Že je to barbaská vyrádačka Terminátora mi bolo jedno aj pred desiatimi rokmi (keď som to videl prvý krát) , aj teraz. Hlavne že tam sú zlí roboti, hektolitre krvi a polámané kosti. A celé to korunuje masové finále keď profáci začali tasiť (vŕtačka, plameňomet,...) *mňam*. Dnes už je to značne omšelé a viac ako tri je možne dať naozaj len z nostalgie. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Absolutní mazec. Gangy v okolí škol dosáhly absurdních rozměrů (automatické zbraně jsou základ, nechybí bazuky, grantáry, pancéřované auta) a školy tak nějak ze setrvačnosti fungují dále. Proto je na jednu střední poslán tříčlenný tým roboučitelů. Těm se brzo tváří v tvář dennímu násilí vrátí staré zvyky bojových robotů. A je to masakr - roboti uplatňují nejprve přísnější tresty, poté spáchají pár vražd, pokusí se vyvolat válku a nakonec zabijí každého, kdo jim stojí v cestě. Největší mazec je ovšem finále, kdy vypuká zhruba pětadvacetiminutová řežba ve škole, každý robot má svoji special zbraň a každý se dočká brutální a ultimátní likvidace. Vynikající béčko a od režiséra kultovního Komanda jsem ani nic menšího nečekal. A dá se tu vysledovat začátek brutálních akčních béček, typických pro první půlku 90. let. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Stacy Keach jako albínský šílený vědátor (taky vám přípomínal Freddyho Mercuryho?), který získal zakázku od Ministerstva na obranu vzdělávání. Patrick Kilpatrick jako učitel tělocviku s miniraketometem v paži. Pam Grier jako učitelka chemie pro změnu s plamenometem místo ruky. John P. Ryan jako učitel dějepisu, který má místo ruky hák s vrtačkou, kterým rád formuje mladé mozky. Ti všichni vedou malou válku proti studentům v apokalyptickém světě, kde se mladí lidé po zazvonění školního zvonku rozeběhnou do ulic a začnou po sobě pálit hlava nehlava všemi různými zbraněmi. Parádní béčko. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Film natáčeli v Seattlu a to hlavně v jeho severní čtvrti Wallingford. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama