Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý chlapec Lucas /Ben Keyworth/, čakajúci na operáciu očí, ktorá by mala zabrániť jeho slepote, sa potuluje po svojej tichej londýnskej štvrti. Lucas má však problém: myslí si, že nejaký násilník prenasleduje slepé ženy. Film je psychologickou štúdiou chlapca, ktorý zápasí s dospievaním, chorobou a svojou imagináciou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem prvně viděla někdy, když mi bylo zhruba čtrnáct let a byl to pro mě tenkrát docela slušný hororově-psychologický nářez. Přišlo mi to velmi depresivní, smutné a působivé. Nikdy nezapomenu na scénu s tím psem... Až budou tento film zase někdy dávat v TV, moc ráda bych se na něj po čase zase podívala. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padouch se vždycky vrátí.. " - "Ale pokaždé nějaký jiný !!" - "Není jiný, jen vypadá jinak.." Strach ze tmy, jakkoli se chvílemi tváří jako deníček malého voyeura, platí za poměrně zdařilý, zejména ve své znepokojivé atmosféře a povětšinou i hře s dávkováním informací, a rozhodně i zajímavý freudovský kryptogram Marka Peoplea, který však rozhodně platí za lepšího scénáristu než režiséra, o čemž by takový Bernardo Bertolucci mohl dlouze vyprávět.. Zaujme však zejména ve vedlejší roli mezi dvěma naprosto rozdílnými hereckými kreacemi se pohybující David Thewlis.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, pri ktorom neviete na čom ste a ja som nevedel, na čom som ani po záverečných titulkoch. Hĺbková psychologická sonda do duše dieťaťa, ktoré čaká na operáciu očí a akosi sa do jeho vízií pretavuje prebúdzajúce sa mužstvo a bohvie čo ešte. Určite sa podarila tiesnivá, nepokojná atmosféra a viacero obrazov. Film poskytuje odpovede na niektoré otázky len tak mimochodom, vlastne iba obrazom. Raz vidíme cez Lucasove oči, raz cez okuliare a tieto svety naberajú "jekyllhydeovský" charakter. Celkovo spokojnosť, ale značne limitovaná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je velice zajímavá a není moc poznat, co je realita a co jen chlapcova představa. Pojednává o záhadném pachateli, který napadá slepé ženy a následně je pořeže břitvou. Chlapec se snaží těmto hendikepovaným ženám pomoci a začne pátrat na vlastní pěst. V této části není o zajímavé situace vůbec nouze. Atmosféra je nabitá tajuplností, která se pomalu stupňuje a nenechá vás ani chvíli v klidu. Tady zapracovali na detailech jednotlivých životních situací, které slepci skutečně musí podstupovat každý den. Vyvrcholení se blíží každou chvílí a vy s napětím čekáte, co se stane a zda z toho chlapec vyleze se zdravou kůží. Potom ovšem začala druhá polovina a všechno co se stalo, je v tu chvíli vyvráceno. Následný děj mě už moc nebavil, protože to byla přehlídka nudných, táhlých scén, které zbytečně zdržovaly a oddalovaly konec. Úplné finále mi přišlo naprosto zpackané a zbytečné. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Abych se zcela přiznal, moc ani nevím o co ve filmu šlo. Snažil jsem se udržet zhruba hodinu ale pak jsem to moc nedával a málem jsem usnul. Britové dost zklamaly. Thewlis překvapil. Film možná tak na zahnání nudného odpoledne, ale žeby to byl film který bych měl vidět víc jak jednou? To rozhodně ne. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama