Reklama

Reklama

Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka

(seriál)
  • USA Turning Point: The Bomb and the Cold War
Trailer

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál, který pomocí autentických výpovědí a komentářů světových osobností podrobně zkoumá zákulisí studené války i to, jak ovlivnila současný svět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

parádní dokument, který začíná postavením atomové bomby v průběhu Druhé světové války, pokračuje obdobím Studené války a končí tím jak se nenápadný, bývalý agent KGB dostal v Rusku do čela a velmi rychle si ho přetvořil k obrazu svému. Všechno se přitom snaží dávat do souvislostí a být v rámci možností objektivní. Ten kdo se chce něco dozvědět, nebo si zopakovat moderní poválečné dějiny tak Turning point lze jen doporučit...90% ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Bolšvismus se zrodil na začátku min. století a bude tu s námi dál, pouze v jiných formách. Putin je důkazem že existuje i imperiální forma. Co stojí za zmínku je myšlenka že v přechodné době po rozpadu SSSR, kdy byla země ve stavu téměř bezvládí a ekonomicky na dně, prošvihl Západ možnost intervenovat a směrovat Rusko stejně jako po WWII západní Německo...promarněná šance. ()

Reklama

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Na Vietnam War to nemá, přecejen toto téma bylo o hodně těžší uchopit a zasadit do celkového kontextu, někdy jsem tak měl pocit, že šlo spíš o takové epizodky, jako třeba s Lotyšskem nebo Čínou. Vietnam War byl epický dokument, který celou dobu směřoval od počátku k závěrečnému zakončení a působilo to trochu lépe. Na druhou stranu Cold War se téměř vůbec neopakuje, což se zase nedá úplně říct o Vietnam War. Každopádně oba dokumenty jsou fantastické a doufám, že se brzy dočkáme nějakých dalších podobných mnohahodinových eposů. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele

Zoznámte sa, prosím, toto je 5-hviezdičkový pán Dokumentárny seriál ako lusk, ktorý sa snaží poukazovať na príčiny globálnych konfliktov súčasnosti v minulosti. Kvalitný, výborný študijný materiál a dovolím si povedať, že v dnešnej dobe povinné pozeranie pre všetky generácie. Prehľadná chronológia, mrazivé fakty, priamy svedkovia a ich dychberúce svedectvá dokonale naviazané na fantastickú zbierku záberov a fotografií, a to najdôležitejšie je až nečakane OBJEKTÍVNE spracovanie udalostí z pohľadu obsahu (kladné i záporné momenty oboch) aj z pohľadu minutáže pridelenej obom stranám studenej vojny. Navyše aj pomerne veľkorysý priestor pre strany, ktoré boli (sú) studenou vojnou ovplyvňované. Dokonalý dokumentárny seriál neexistuje, ale tento má k nemu veľmi blízko. „História sa neopakuje, ale rýmuje sa.“ (Mark Twain) ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. Ač US produkce, hodně objektivní. Historický průřez od druhé světové, přes vývoj+krádež vynálezu atomové bomby, železnou oponu, operace CIA a pády režimů, zbrojení, studenou válku, karibskou krizi až po pád berlínské zdi, rozpad SSSR a bohužel i současný konflikt na Ukrajině. Snad i tentokrát budou lidé duchapřítomní jako v minulosti a nikdo to tlačítko nezmáčkne. Byl by to konec světa, jak ho známe. Tohle by měl vidět každý. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama