Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Nautila 

všechny recenze uživatele

I přes relativně zajímavý základ motivu a obsazení je The Prophecy podprůměr. Nebýt Walkena jako Gabriela a Mortensena jako samotného Lucifera (mimochodem, oba mají pár skvělých hlášek), tak není na co koukat. Tupé fádní dialogy, samotný příběh a jeho podání hloupé a naivní. Jestli vás ale tohle téma zaujalo, doporučuji komiksovou sérii Lucifer od Mikea Careyho s velmi podobným námětem. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Myslím na prvú vojnu." Oblaky v plameňoch... Zničené tváre anjelou... " Ale nikdy som si nemyslel, že vojna môže opäť začať. A práveže začala, režisér Widen, nám predstavuje Božiu armádu, kde anjeli sa chystajú na zem zničiť ľudskú rasu. Hlavný anjel je Gabriel, ktorého ztvárnil Christopher Walken ( Dead Zone), Thomas Dagget, ktorého si zahral Koteas ( Apt Pupil ), ktorý sa ho snaží zastaviť. Zo snímku sa dalo rozhodne vyťažiť omnoho viac, takto nám už zostáva iba priemerné béčko, s príjemnou Virginiou Madsenovou 60 percet. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího obsahu má jeden pocit, že uvidí akční bitvu apokalyptických rozměrů, jenže to by rozpočet musel vypadat trochu jinak. Kdysi jsem byl spokojenější, přesto hodnocení ponechám. První díl trilogie je nejvíce mysteriózní a nejméně akční. Po formální stránce solidní. Tedy z celé války vidíme jen střet několika andělů, z nichž hrají prim Gabriel a Jitřenka. Pokud jsem u druhého dílu psal, že andělé jsou ve skutečnosti bezpohlavní, pak tady z nich udělali rovnou hermafrodity. Vcelku zbytečné, jelikož počet andělů je neměnný. Jen jsem si říkal, zda by nebylo pro anděla snazší použít křídla, než hledat řidiče, ale takhle to bylo zábavnější. Přistihnul jsem se, že pokud nebyl Walken na scéně, netrpělivě jsem ho vyhlížel...v rámci žánru dobré. 3,5* ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky dávám za originální nápad a herecké výkony. Musím se ale přiznat, že jako religionista jsem z tohoto filmu poněkud zmatena. Druhou válku andělů vyřeší běžným šamanským rituálem indiánská léčitelka? No asi provedu hlubší analýzu. Výborná hláška Vigga Mortensena v roli Lucifera:"Nebe může zůstat zavřené, já mám otevřeno stále. Dokonce i na Vánoce". ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Biblický krimi-horor sice nedisponuje úplně stupidním scénářem, jenže jeho náboženská (roz)vážnost a podprůměrná režie od prvních minut uspávají (příšerné triky naopak pozornost přitáhnou, ale je jich jen pár). Lehce žánrově zamrazí aspoň ze zpodobnění krvelačných (padlých) andělů ve válce, respektive z jejich hereckého podání démonickým Christopherem Walkenem a (epizodně) pekelným Viggo Mortensenem. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama