Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když Christopher Walken, obarvenej na černo, hraje padlýho... pardon podlýho archanděla Gabriela, kterej vypadá jako dekadentní básník, řídí se čichem jako zvíře, lidi nazývá mluvícími opicemi a nesnáší je, tak to přece nemůže bejt špatnej film. A taky že není, člověk si při něm může leccos ujasnit. Mysleli jste si třeba naivně, že andělé jsou bytosti světla a lásky a vypadají jako ti prdelatí amorci v barokních kostelích? Pche, tak to jste asi špatně četli Tanach, pokud jste ho teda vůbec četli. Nebo snad neznáte tu pohádku o Hospodinovu andělu smrti, kterej v Egyptě nelítostně pozabíjel všechno prvorozený? A takoví andělé, pekelní i nebeští, se mezi sebou nelítostně mydlí už tisíce let, krom toho žárlivec Gabriel vede svojí vlastní válku, protože mu nestačí bejt 'silnej jako Bůh', ale rád by byl ještě i něco víc než jenom archanděl, a do toho se jim navíc pletou mluvící opice... teda jako lidi... A jelikož už nejsme ve starozákonní době nýbrž v hollywoodský současnosti, tak je klidně možný, že mluvící opice budou mít navrch... A nebo ne? Nechte se překvapit. Pekelně... totiž nebesky dobrej biják, mezi devadesátkovými béčky tak tochu exot. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Study your math, kids. Key to the Universe..“ Je Walkenova postava blázen, co si o sobě myslí, že je vrána? Chystá se vylučovat? Nebo ten divný posez značí, že tu máme archanděla Gabriela? Tu a tam se zjeví působivá scéna, nebo spíše moment, ale jinak ta neucelená religiózní báchorka trpí na neschopnost udržet atmosféru a občas i myšlenku. Evidentně to před Pánem prstenů neviděl Jackson, jinak by překopal obsazení. Stoltz by byl Aragorn, Mortensen Denethor (i s tou dočervena zaflákanou hubou) a Walken bez vlasů by dal Gluma, aniž by se použilo CGI.. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky dávám za originální nápad a herecké výkony. Musím se ale přiznat, že jako religionista jsem z tohoto filmu poněkud zmatena. Druhou válku andělů vyřeší běžným šamanským rituálem indiánská léčitelka? No asi provedu hlubší analýzu. Výborná hláška Vigga Mortensena v roli Lucifera:"Nebe může zůstat zavřené, já mám otevřeno stále. Dokonce i na Vánoce". ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Biblický krimi-horor sice nedisponuje úplně stupidním scénářem, jenže jeho náboženská (roz)vážnost a podprůměrná režie od prvních minut uspávají (příšerné triky naopak pozornost přitáhnou, ale je jich jen pár). Lehce žánrově zamrazí aspoň ze zpodobnění krvelačných (padlých) andělů ve válce, respektive z jejich hereckého podání démonickým Christopherem Walkenem a (epizodně) pekelným Viggo Mortensenem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Christopher Walken má můj nehynoucí obdiv. Role Gabriela byla pro něho přímo stvořena. Neumím si vůbec představit, že by někdo jiný mohl takovou roli zahrát tak přesvědčivě jako on. Gabriel je sobecký, arogantní a neustále rouhající se anděl, co se rozhodl zlikvidovat svět. Poměrně originální snímek. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama