Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

borec999 

všechny recenze uživatele

Skôr fantasy triler ako horor, ktorý hovorí o vojne anjelov na Zemi. Christopher Walken je tu skutočne démonický a hrá výborne, mimo neho však film nič extra zaujímavé neponúka, často sa ťahá a občas aj nudí. Vyložená katastrofa to nie je, ale určite existuje veľa záživnejších a lepšie zvládnutých snímkov na podobnú tématiku. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálna forma je typická pre mysteriózne filmy 90. rokov s náboženskou tématikou. Vtedy by som film hodnotil lepšie, ale teraz pri dnešných nárokoch je film v tomto smere naozaj len slabší priemer. Ani dejová linka nijak zvlášť nezaujme. Na druhú stranu, snímok výraznou mierou drží nad vodou výkon Ch. Walkena, ktorý ako záporák je absolútne dokonalý, scénky s ním som si vyslovene užil. Naozaj neviem o lepšom predstaviteľovi záporných postáv ako je on. S tým sa musí človek narodiť. Preto, aj keď film ako celok nijak zvlášť nenadchne, Walken ho vyťahuje na slušný priemer. 65/100 ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutní srdcovka, která mě neomrzela ani po 20letech a asi ani nikdy neomrzí. Pro člověka, kterého zajímá mytologie andělů, se není co divit. Pořád obdivuju, jak tvůrci udrželi kvalitu na dobré úrovni, i v dalších 2 dílech. Byť je celé sérii Boží Armády celkem 5 filmů. Ovšem jen zákl. trilogie je s Walkenem. A propó, od té doby neřeknu Walkenovi jinak, než archanděl Gabriel. Je druhý nejlepší. 1.místo okupuje Tilda Swinton. Od šikovného tvůrce nesmrtelného Highlandera, btw. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky dávám za originální nápad a herecké výkony. Musím se ale přiznat, že jako religionista jsem z tohoto filmu poněkud zmatena. Druhou válku andělů vyřeší běžným šamanským rituálem indiánská léčitelka? No asi provedu hlubší analýzu. Výborná hláška Vigga Mortensena v roli Lucifera:"Nebe může zůstat zavřené, já mám otevřeno stále. Dokonce i na Vánoce". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý fantasy thriller o válce mezi dvěma frakcemi andělů a jedné duši, která může vítězství zvrátit na tu či onu stranu. Christopher Walken byl jako archanděl Gabriel výtečný. Nejvíc mě dostávalo, jak si vždycky musel opatřit nějakýho ubožáka, kterej by za něj řídil, protože na Zemi nemohl používat křídla a byl jen o málo víc než člověk. Potěšil i Viggo Mortensen v malé, ale zasádní roli Lucifera. Na druhou stranu bych ocenil lepší atmosféru a gradaci jednotlivých scén, především dialogy policisty Daggeta s Gabrielem potažmo Luciferem. Nicméně já jsem s tím, co jsem viděl, spokojen. 75% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama