Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Jako co na tohle říct? Ještě pár Survivorů a třeba se Nově podaří udělat normálního Survivora, ale takhle zatím velký špatný. Problém samozřejmě tkví ve vedení. Ryba evidentně smrdí od hlavy. Nějací vykoksovaní producenti na Nově udělali hned několik špatných kroků, kterými podkopali kvalitu celého projektu už v zárodku. Stačilo lehce okopírovat CBS formát a bylo by vyhráno. Protože cast není vlastně špatnej (ono by to teoreticky šlo udělat dobrý víceméně s kýmkoliv, kdyby se zachovaly správně prvky hry), ani soutěže nejsou špatný apod. ALE, co je samozřejmě špatně a jenom to omelu ještě jednou je délka pořadu. Dvě hodiny, který by šlo zkrouhnout na 30 minut. Předlouhé soutěže (jako tu challenge na výdrž nám snad ukázali kompletně celou skoro bez střihu ne??), tří měsíční pobyt je nesmysl, hrozně zjednodušený prvek přežívání. Klidně šlo udělat dvoutýdenní soutěž bez jídla, všeho a bylo by to lepší. Samozřejmě to ale Nova chtěla utáhnout jak sopel. Řeknu vám.. jsem bývalej feťák a vícero psychedelických zážitků jsem měl, ale po doukání prvního dílu jsem si přišel jako Alenka v říši divů. Kolikrát jsme viděli mluvit dva soutěžící spolu?? Tak jednou, dvakrát? Většinou jsme buď svědky monologů, kterých je obludný množství anebo moderátora jak páčí našrkobené odpovědi z již tak unavených soutěžících. Přijde mi, že mají na pláži taky málo kameramanů a ta hrstka, co tam je natáčí spíš prdele, než interakce soutěžících. Zatím se nehodlám dívat na další díly, ale počkám si a za čas se k nějakému vrátím, jestli se to nezlepšilo, ale fakt mě přijde, že šetří na kamerách a naopak nešetří na věcech, na kterých by mohli (celebrity etc.). Jediný koukatelný okamžik byla scéna s ulovením ryby, protože byla přirozená, ale pak jsme se dostali zase k hromadě natahovaných záběrů ze soutěží apod. Celkově to bylo do úmoru natažený, až je to jako utrpení. Nedivím se tomu holátku, že odstoupil. Asi bych taky šel. A to jsem vážně zvažoval, že se přihlásím, jenže jsem tušil, že to bude průšvih jako vždycky a stejně by mě nevybrali. Střih je na rychlo uplácanej, to je vidět u jedné zpovědi, kdy typka řekne sprostý slovo, kývne na ní někdo z produkce a ona se opraví, akorát to nikdo nevystříhal. To jen svědčí o tom jak je to spíchnuté horkou jehlou na koleni. Je takový problém to natočit, pak se věnovat post produkci a pak to teprv uveřejnit?? Je vůbec takový problém udělat to jak se má a nervat do toho naše české Ulice/Ordinace/Love Island postupy? Ach jo. Fakt je to škoda, ona by z toho šla udělat koukatelná a možná i dobrá show. Furt se to dá zlepšit, ale první díl tragédie. Nuda, amatérství, zklamání. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejznámější Americký Survivor se natáčí od roku 1999 na různých místech světa. Má aktuálně 41 sérií, každá série má do 17 dílů, každý díl trvá cca 45 minut a celkově soutěž trvá 39 dní. Tato Československá verze Survivoru v Dominikánské republice, kde zároveň natáčejí i jiné státy, se vzhledově té americké +- podobá, ale absolutně se rozchází v délce trvání, pravidlech vyřazování a v přístupu přežití na ostrově. Z nekonečných 67 dní se natočilo 32 dílů a každý díl má 2 hodiny. Aby se vše zaplatilo, musí být prostor pro reklamu a to je důvod, proč je to tak protahované. To co Americká verze nezná je duel, což je pravidlo, díky kterému se i soutěžící, který neustále dostává nejvíc hlasů na vyřazení, může udržet prakticky až do finále. V americké verzi by šel okamžitě domu. Ve vybavení na ostrově, je Československá verze k soutěžícím o dost přívětivější. Mají příbor, hrnečky, plošinu na spaní, pravidelný i když dost omezený příděl rýže a rovnou i pitnou vodu. Rozdíl je ale v tom, že vše je brané hodně sportovně. Na ostrově je trochu kokosu, který později soutěžící dostávají, protože už nebylo kde brát + část moře téměř bez ryb. Těžko by někdo v takových podmínkách zvládal každodenní souboje. Většinu času se vyřazuje každý druhý díl a v těch ostatních uvidíte častokrát i dva souboje o odměnu. Vše se tedy maximálně protahuje až do finále, kde jsou pravidla už zase úplně jiná. Mnohem složitější než v Americké verzi. Porovnávání jednotlivých verzí je právě ten důvod, obrovského rozdílu hodnocení. Ve výsledku ale postavit celebrity proti neznámím lidem není špatný nápad. Pak už jen záleží, jak moc dokážete přijímat odlišné věci a kolik jste ochotní tomu věnovat času, protože tohle bude na hodně dlouho. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Komerční televize vysílají podstatně horší reality show, než je letošní Survivor Česko & Slovensko. Nevidím tedy důvod, proč právě tuhle úplně zatracovat. K odreagování třeba při žehlení to není špatné, ovšem jinak samozřejmě jde o ztrátu času. Už jen kvůli té vatě kolem, kterou je každá epizoda prošpikovaná. ()

PodPantlofak 

všechny recenze uživatele

Tak, pocity po první epizodě. Napíšeme si co je špatně a co se dá zlepšit/změnit/zrušit. Největší chyba se stala v kameře a ve střihu. Opravdu nechápu proč první díl má 2 hodiny a 6 minut. Většina scén se opakuje a samozřejmě nesmí chybět zpomalený záběr na "zajímavé" okamžiky. Např. skoro nahá karate slovensko, která si toho na sebe už méně obleknout nemohla. To je opravdu velice zajímavý kontent pro celou rodinu, který potřebuje zpomalený záběr. Nemá to žádný "drajf". Táhne se to jak bramborová kaše ve školní jídelně na vesnici. Všechno se veeeeelice dlouho vysvětluje a samozřejmě musíme znát názor všech, aby nám každý k  tomu něco řekl. Naprosto zbytečné. Diváky zajímá pouze podstatné věci. Chvílema mi přijde, že se snaží vyvolat nějaké to drama, jak má Česko a Slovenko v oblibě. Na druhou stranu trochu pozitivity. Úkoly nejsou špatné, jistá inspirace z velké Ameriky tam je, ale to mi vůbec nevadí. Moderátorská dvojice nepřekvapila ani neurazila. Soutěžící nebudu nijak hodnotit po prvním díle, to nemá vůbec cenu. Suma sumárum, vynechat zpomalené záběry, nedávat na kameru všechny věty co tým pronese, urychlit průběh všeho co se děje, vykašlat se na zbytečné záběry a máme vcelku povedenou verzi Survivoru. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro neznalce předlohy to možná bude fajn podívaná, ale pro mě, který na Survivorovi vyrůstal a stále ho považuje za jednu z nejlepších soutěžních reality show, je to bohužel téměř nekoukatelné. Neustálá snaha být efektní je spíše kontraproduktivní, je to zdlouhavé, některé herní prvky narušují taktický aspekt hry, hudba je rušivá a mohl bych pokračovat dál, ale nebudu. Viděl jsem část jednoho dílu a to mi myslím bohatě stačilo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • Kmenová rada ve skutečnosti trvala hodinu a půl. (TheSlezy)
  • Survivor sérii pro TV Nova a Markíza natáčela turecká produkce Acun Medya, která má za sebou desítky sérií. (TheSlezy)

Reklama

Reklama