Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dosud pro mě "neznámá" Kristen Steward předvedla, jak těžké je mluvit, když se Vám stane něco nepříjemného. Místo aby někomu svěřila svoje hrozné tajmenství, mlčí a sama se s tím pere. Stává se obětí šikany a plave proti proudu. Najednu stranu s ní soucítíte a přejete ji hodně síly a na druhou stranu křičíte: "Tak už mluv, tak už to někomu řekni!" A její umělecký proslov si Vás kousíčkem získá :) P.S. Jak Vy umíte nakreslit strom?? :) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ešte než Kirsten pokusal Pattinson a stalo sa z nej strnulé namejkapované drevo neschopné úsmevu, bola typologicky veľmi zaujímavou mladou herečkou, ktorej kariéru sledujem už od jej prvopočiatkov. Na jednu stranu to chápem, keď sa niekto rozhodne tolerovať posmech kritiky za cenu stať sa najlepšie platenou herečkou súčasnosti; na druhú stranu mi to hrozne vadí. A v Speak hrá dobre - dosť dobre, navyše v roku 2004 neexistoval nikto, kto by sa na tú úlohu hodil viac. Taká škoda, že je len ďalšou detskou hviezdou, ktorá v dospelosti prišla o väčšinu talentu... Inak výborný pocitový teen film. 85%, v rámci žánru možno aj slabých päť hviezdičiek. Ešte to zvážim. ()

Reklama

nithiel 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na vynikajícím výkonu představitelky hlavní role. Od první chvíle je evidentní, že tady nejde o nějakou tuctovou patnáctku ze střední. Film sice pojednává o velmi zásadní životní situaci, ta však není hlavním tématem. Tím je snaha, nějak se s tím vším vyrovnat a hrdinka zjišťuje, že nebude jiná možnost, než ze sebe všechno dostat a konečně promluvit, což ji nebetyčně děsí, a hledá útěchu v útěku z reality a v umění, které jí sice pomahá, ale nakonec ke konfrontaci stejně dojde. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V rámci možnosti poměrně zajímavý snímek, v němž spíše než o šikanu jde o hrdinčinu neschopnost / nevůli zapadnout. Poměrně solidním výkomům (především Zahn je skvělý) bohužel výrazně škodí občasné emo vyznění a z hlediska našince také poněkud automaticky předokládaná orientace v americkém školním systému. Netvrdím, že je to automaticky chyba filmu, ale nezodpovězených otázak na adresu především vnitřní logiky filmu to ve mě vyvolalo až moc, stejně tak některé nejasnosti v motivacích postav. Přesto vlastně docela solidní film, na který bych už ale podruhé asi koukat nemusel... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I přestože má Kristen Stewart stejný výraz, jako ve všech ostatních filmech, tak zrovna do tohoto snímku se k ní hodil. Televize Showtime vždycky měla a má kvalitní televizní produkci dotýkající se aktuálních témat ze života - ať už humorně či dramaticky. Speak je v prvé řadě drama, ale nebojí se občas lehce odlehčit, což je dobře. A že je pointa známa prakticky od začátku filmu, to už není tak důležité. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)

Reklama

Reklama