Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Temně komediální thriller, ve kterém se parta autorů podcastu rozhodne přijít na kloub záhadnému zmizení tří lidí v idylickém irském městečku. (Netflix)

Recenze (13)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menší SPOILERY Bodkin mě bavil. Irsko bylo skvělý. Dove osina v zadku, Gilbert divnej ňouma a Emmy se nám z nemastné neslané pomalu proměňovala ve svůj vzor. Ale s citama, přeci jen měla lepší dětství. Největší sympaťák za dobráky tak úplně nekopal, ale to se někdy stává. Pravda je, že jsem od toho čekala větší satiru, ale jak píšu výš, byla jsem i tak spoko. Jestli se tahle parta ještě někam rozjede, tak já tam budu taky. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Jenom beta chudákům se můžou líbit arogantní ženské! Nevím, co je to za módu psát takové rádoby "silné" ženské charaktery. Žena která je energická, vtipná, podnikavá, vychytralá i záludná, proč ne, stejně tak i žena málomluvná, zádumčivá, introvertní, tomboyish a klidně rázná v chování, to vše je v pohodě, ale půjčit si v knihovně malé irské vesničky mapu, vyrvat z ní jednu stránku, kterou potřebuji a zbytek knihy před knihovnou odhodit na zem kamsi do křoví a arogantně odejít, to je na ránu pěstí. Stejně tak její unimpressed, znuděný a otrávený tón, a vysoce arogantní a konfrontační styl jakým komunikuje s ostatními je rovnou na dvě rány pěstí. Ale zde chce asi scénárista a režisér vytvořit postavu "silné a nezávislé ženy" tak proto ji nechá chovat se jako drzé, arogantní psycho hovado. U mužské postavy by takové chování znamenalo okamžite záporáka... Ženská takto napsaná je ale za hrdinku, která boří patriarchát, asi.  Jedna hvězda za to, že tuto nesympatickou, arogantní ludru docela brutálně srazí ke konci pilotní epizody auto! LOL! Bohužel ta podrážděná toxická pizda ale přežila. Ale i kdyby nepřežila, nějak mě tento příběh nezaujal. Mystické vlky a jinou divou zvěř  zjevující se nahodile v plenéru už jsme tu měli, a "spooky záhady" a "svérázy" odlehlých částí Commonwealthu kde se hovoří "funny" English accents také. Tato témata typu "koukej jak jsou USA a UK/Ireland rozdílné, ha ha ha, to je bžunda!" už jsou trochu dost ohrané... Yaaaawn... Zpracování je opravdu neskutečně klišovité: Trochu naivní, upbeat, a mega pozitivní Američan působící svým toxickým optimismem v malé ospalé irské vesnici mezi podivínskými starousedlíky jako pěst na oko...A stejně tak jeho dorky, nerdy šprtka s Pick me! energy asistentka. Ach, Bože, to je mi ale nový koncept, který jsme nikde jinde neviděli... (eyeroll). S bídou 10% ()

Reklama

Patuse 

všechny recenze uživatele

Jakožto anglofill a po vynikajících počinech poslední doby jako je Sobík či Před vraždou, jsem se vysloveně těšila. Bohužel nedobře zpracované a okoukané stereotypy hit me - on natěšený true-crime sluníčkář, ona zpruzená novinářka, co se vrací do míst, kde se narodila. Naposledy dobrý to bylo v Ostrých předmětech. Peace! ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak dobré, jak jsem očekával, ale ani jsem se nenudil. Nová doba požaduje nové přístupy a kde dřív byli novináři, jsou dnes tvůrci podcastů, díky nimž získává i detektivka ze staré školy moderní nádech, ale co se týče příběhu, nestačil jako náplň ani na těch krátkých sedm dílů, kdy jsem se dost často nudil, aby se všechno, jak je zvykem, na konci rychle dohnalo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Will Forte ve své nejnormálnější roli musí jako tvůrce true crime podcastu spojit síly s novinářkou v průšvihu aby objasnil zmizení tří osob před dvaceti lety. Jako oddechovka, která v sobě kombinuje špetku dramatu, detektivku a slzu komedie, Bodkin celkem funguje, ale osobně jsem čekal trochu víc humoru a trefování se do oblíbenosti true crime čehokoliv. Bodkin se ve výsledku bere až překvapivě vážně a nevyhne se jistým stereotypům, což ho nakonec sraží jen na lehčí nadprůměr…60% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama