Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý scénář se solidním zvratem, senzační dětští herci, standardní Bill Paxton u něhož mi chybělo větší "šílenství", a zajímavé napětí ve scénách s Matthewem McConaugheym a Powersem Boothem. Lovec démonů není za čtyři čisté hvězdy, ale několika opravdu ošklivými scénami na mě zapůsobil tak silně, že ty tři a půl nahoru zaokrouhlím. Plusový bod je určitě i to, že se na tenhle film rád (za nějaký čas) podívám znovu. A bude to opět kvůli jeho scénáři. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný film, který mě od začátku do konce vůbec nenudil. Sice nejsem věřící, ale nápad s boží rukou musím pochválit. Ten konec jsem začal předpokládat už tak v půlce filmu a nedočkavě jsem se na něj celou dobu těšil. Škoda jen, že tohle nemá další pokračování. Atmosféru, kameru i hudební doprovod musím rovněž pochválit, protože jejich kombinace pro mne připravila parádní podívanou, na kterou jen tak nezapomenu. 7/10 ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Napriek istému príklonu k fanaticky náboženskej mystike, je možné pointu a vlastne celý film vnímať aj ako umelecké dielo, ktoré bezo zvyšku naplňuje heslo A. C. A. B., čo je anglická skratka výrazu All Cops Are Bastards = Všetci policajti sú hajzli. Poznámka: Uvedená ikonická a na uliciach často sprejovaná skratka/značka ,bola pôvodne vlastná všetkým protitotalitným a anti autoritárskym hnutiam. V posledných dekádach si však značku A. C.A. B. osvojili prevažne nazi spolky či združenia (na Slovensku mal toto heslo vytetované napríklad herec a spevák Rastislav Rogel, prejavujúci sa príklonosťou k strane Ľudová strana Naše Slovensko - Kotlebovci (kandidoval za nich do parlamentu), spevák skupín Krátky proces a Juden Mord, zadržaný po útoku na alternatívny a punkový klub Intergalaktická obluda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Lovec démonů“ je Paxtonův dobrý režisérský počin, kdy si dovedl vybrat zajímavý scénář, který velmi dobře režisérsky přetavil v napínavý film se zajímavým příběhem a výbornými hereckými výkony. Snímek není tak drsný, jak by mohl být, respektive není tak explicitní, ale to nevadí, protože i tak má velmi dobrou atmosféru, která je tísnivá, a většinu času vám dovolí přemýšlet, jestli je Meiks magor, nebo ne. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller s nezvládnutým tempem a stereotypní epizodností, který se přímo vyžívá v opakování, přičemž samotné motivy rozvíjí více než pomalu. Řemeslný standard, u nějž bije do očí snad jen jakási vážně míněná podobizna anděla hodící se spíše do německého televizního sci-fi, nepřináší absolutně nic nového. Ona „šokující“ pointa je ostřílenému divákovi jasná po deseti minutách a zbytek času je vyplněn pouze útrpným čekáním na jakoukoliv zajímavou pasáž. Bohužel se však nedá ustát závěr, který v zásadě velebí onen křesťanský fanatismus a ospravedlňuje jej. Něco tak odporného se jen tak nevidí. Bill Paxton si může potřást rukou s Mel Gibsonem. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)
  • Ve filmu hrají tři hvězdy s texaským původem - Bill Paxton, Matthew McConaughey a Powers Boothe. (Chatterer)

Reklama

Reklama