Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Z tanečního a hudebního hlediska teda nic extra, ale Footloose neskutečně táhne John Lithgow jako pastor, co se musí smířit s tím, že nemůže kontrolovat každou vteřinu života celého města a především své dcery. Bez něj by šlo jen o další 80's teenagerskou komedií o dospívání, i když překvapivě drsnou a s jedním sakra odvážným kaskadérským kouskem. Jo a Sarah Jessica Parker byla zamlada docela roztomilá :-) ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nebýt Strážců galaxie, tak jsem tento film neviděl:-) Ale jinak celkem příjemné pokoukání na 30 let starý film, který není tak špatný. Hodně mladej Kevin Bacon, Sarah Jessica Parker a hlavně John Lithgow, kterého neznám jinak než jako Trinity Killer z Dextra :-) Písničky chytlavý a toho tance tam zase tolik není, naštěstí. 58% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia, proč je na světě tolik prostopášnosti, tolik neúcty k Pánu a jeho Zákonu? Viděli jste to také? Řeknu Vám, taková zhůvěřilost, to je ale taková zhůvěřilost ten tanec! Ptáte se, bratří a sestry, jak budeme postupovat dál, jaký zaujmeme postoj? Vězte a buďte poslušní, dávám Vám za úkol vyhnout se Hříšnému tanci, vyvarovat se Horečky sobotní noci, zakazuji Vám vstoupit Na parket. Rock'n'roll ve Vás akorát probouzí chlípné myšlenky, činí z Vás Maniacy, kteří jen řvou, rvou se, opíjí se, drogují a smilní. Ano, nezoufejme již, spása je nám všem blíž, než se může na první pohled zdát. Budete-li dbát mých rad, budeme úspěšní! S láskou na mne pak budou vzpomínat všichni ti, jenž budou s anděly na nebesích pět Hosanna, navěky s úctou, bratr K, váš neselhávající morální kompas. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nie som nejaky echt obrovsky fanusik muzikalov a celkovo filmov o tancovani, ale sem tam sa mi nieco paci (klasiky typu dirty dancing, grease...). footloose je celkom pohodicka film s prijemnymi pesnickami z ktorych vsak len par nezostarlo (napriklad v porovnani s grease v ktorej co piesen to kultovy hit), so slusnym baconom a hlavne lithgowom ktory dokazuje ze psychopati mu idu najlepsie (aj ked tu hra pastora:-) ) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný hudebně taneční snímek. U nás byl v roce uvedení takřka neznámý, ale na západ od našich hranic mládeží uctívaný kult. Díky rakouské televizi a rozhlasu jsem tehdy alespoň zaznamenal ústřední hit Kennyho Logginse. Až po letech v souvislosti s uvedením stejnojmenného remake do amerických kin Kevin Bacon přiznal, že na taneční scény měl dubléra... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Hlavní roli Rena MacCormacka měl původně hrát Christopher Atkins. Jedním z oslovených herců na roli Rena byl i John Travolta, který okamžitě odmítl. Dalšími kandidáty na hlavní roli byli Tom Cruise a Rob Lowe. Šéf castingu byl nadšený z Cruisova slavného tanečního výstupu ve spodním prádle ve filmu Riskantní podnik (1983), ale z obsazení sešlo, protože Cruise v tu dobu točil film Správná hra (1983). Lowe byl na zkouškách celkem třikrát, podle režiséra měl ten správný vzhled a taneční nadání, ale bohužel si zranil koleno a musel se role vzdát. Poté, co režisér viděl film Bistro (1982), přesvědčil producenty a obsadil Kevina Bacona. (FilmFan24)
  • Scény, ve kterých se Willard Hewitt (Chris Penn) učí tančit, byly přidány do scénáře díky Pennovi, který skutečně tančit neuměl. (FilmFan24)
  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)

Reklama

Reklama