Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočními ulicemi Moskvy se řítí černé BMW ujíždějící pronásledovatelům. Řetězec osudových událostí, končící střelbou, postavil čtyři přátele mimo zákon. V životě bez pravidel pro ně není cesty zpět a černý bavorák – silný a spolehlivý vůz, jenž se jim stal domovem, hrdiny odváží daleko od Moskvy, do nelítostného vyhnanství ruských nekonečných dálav… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

campix 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsná ruská gangster roadmovie. Možná takhle by vypadaly začátky Guye Ritchieho, kdyby to byl Rus. Bavorák je docela dost nekompromisní pozvánka do ruských reálií někdy na konci devadesátých let. Nebo alespoň takhle nějak bych si to představoval. Čím se Bavorák vyznačuje, je dokončením linie vedlejších postav poté co je naše hlavní skupinka opustí. A většinou se jim tedy nestane nic dobrého. Nekonečný hustle a tak trochu nekonečná promrzlá ruská depka. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Skvelý film z drsného Ruského,gansterského prostredia ktorý ma hneď od začiatku posadil na sedačku a až do konca filmu som sa neskutočne bavil,nenudil som sa ani minutu.Krásny bavorák,super herci, Ruský vidiek,naháňačky na autách,občas nejaká tá streľa a perfektné vyvrcholenie.Toto všetko dopĺňala veľmi dobre zvolená hudba.Hodnotím opäť dosť subjektívne,pretože film na mňa strašne zapôsobil a zanechal vo mne skvelý dojem. Vždy si ho rád pozriem znovu,takže pre mňa 5* ()

Reklama

Skretule 

všechny recenze uživatele

Spíš než děj celého filmu mě zaujaly všechny ty ruské reálie a chování jednotlivých postav, které musí přijít občanu ČR dosti exotické. Film sám o sobě ničím převratným rozhodně není ale pár povedených momentů se jistě našlo (hlavně závěrečné namixování melodie zvonění do rytmického podkladu zaujme)...ale poučil jsem se, do Ruska jet nechci :D ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film sice není nijak naspeedovaný akcemi, ale dobře vykresluje náladu a život v Rusku = brutální. Korupce, zločinost a beznaděj. Parta kluků, co si ani nepřiznávají, že jsou smrtelní a zločin je pro ně prostě živobytí. Zajímavé jsou flashbagy ostatních postav, co se s nimi stane (viz chlapeček s basebalkou) ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

Tak bezpochyby klucí z Die Bayerische Motoren Werke AG o tomhle filmečku musí mít Ahnung. Nevím, jestli si tento product placement na svůj vehikl zaplatili, nebo se prostě režisér rozhodl, že jim tu reklamu natočí jakože zdarma, páč je vlastníkem části akcií BMW. Nicméně o spojování brandu BMW s kdejakým gangem, mafií, zlodějem a podvodníkem si bavorský výrobce koleduje už léta. Takže v tomto ohledu pan režisér nenašel nic objevného. Závěr vcelku fajn, ale proč, proč, proč má ten film 110 minut? Kdyby si tvůrci odpustili náhledy do budoucna a další vycpávkové exhibice a onanie, tak je to příběh na maximálně 90 minut. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama