Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle povídky "Vzácný přetisk 2F. Cent Belgien" z "Filatelistických povídek" Františka Langra napsal Jaroslav Soukup napínavý příběh, který nutí k zamyšlení nejen nad rolí, kterou může sehrát poštovní známka v lidském životě, ale také nad otázkou lidského svědomí, nad nejistotou, která provází každý výkon spravedlnosti. Téměř do konce příběhu netušíme, zda známka nalezená v kapse uniformy francouzského vojáka v první světové válce usvědčila nevinného, nebo odhalila skutečného špiona... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Karlas 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve filmu Setníkův štít, tak i zde, prokazuje Jiří Bělka zvláštní cit pro vypjaté válečné vztahy a morální dilemata historických střetů. Neúspěch francouzské armády a neschopnost jejich důstojníků v První světové válce, měli mnoho nevinných obětí z řad domnělých zrádců a špionů. Bude tomu tak i tentokrát? Josef Somr, Jan Tříska i Josef Abrhám podávají skvělé výkony v tomto psychologickém dramatu z prostředí dosahu frontové linie. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to hodně napínavé, dlouho to byl jasný kandidát na 5 hvězd. Závěrečnou pointu ale shledávám, podobně jako uživatel 6thSun, naprosto nelogickou. SPOILER: Nejen proto, že "Canivet" nepochopitelně neřekl, že známku našel u mrtvého německého vojáka. Dejme tomu, že doufal, že ho Francouzi z nějakého důvodu zprostí obvinění. Pak by se ale stejně musel sejít s vojáky a důstojníky z Canivetovy jednotky a ti by ho odhalili (ať už by byl skutečnému Canivetovi sebepodobnější). Za to absurdní jednání hlavní postavy v přísně logickém příběhu musím 2* strhnout. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola herecká lahôdka v podobe Josefa Somra a Josefa Abrháma. Navyše som dostal aj veľmi zaujímavú detektívku, kde takmer do poslednej chvíle divák nevie, kto je naozaj za známku zodpovedný a kto je ten špión. Záver tiež núti k zamysleniu sa nad ľudskou malosťou a hlúposťou. Silný nadpriemer. 85/100 ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Taky se řadím k těm, kterým se výsledná pointa zdála poněkud méně věrohodná, podobně jako uživatelům 6thSun či Stegman. Nic to ovšem neubírá na strhujících hereckých výkonech tří hlavních představitelů a na síle úvah o vině a trestu a nesmyslnosti veškerých válečných šarvátek, které přitom člověku probíhají hlavou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak musím poděkovat synovi, že mě na tento televizní film navedl, protože tohle bylo velmi hutně a uvěřitelně natočené, stále to drží pozornost a napětí, až do konce, herecky je to (až tradičně na Švorce) naprosto skvostné, a navíc to vzbuzuje řadu myšlenek o tom, co je ve které době normální, a jestli v době války mají pojmy jako rodina a výchova dětí nějaký smysl. Proto je tady vlastně ta melodie z flašinetu - tragédie i komedie se zde mísí s jarmarečností válečných jatek i rozhodování. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama