Reklama

Reklama

Navajo Joe

  • Itálie Navajo Joe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osamělý bojovník kmene Navajo přezdívaný Joe křižuje krajinou a zpovzdálí sleduje obávanou Duncanovu tlupu, která se doposud živila zabíjením znepřátelených indiánských kmenů. Když gang hrdlořezů dorazí do blízkého města, zahlédne Duncan plakáty se svým portrétem a vypsanou odměnou. Válka s indiány skončila a místní šerif odmítá gangu zaplatit za zmasakrování mírumilovné vesnice. Rozzuřený Duncan by nejraději vypálil celé městečko do základů, ale v baru ho zastaví starý známý s lepším plánem. Do Esperanzy míří vlak se státním zlatem a on jediný má k trezoru klíč – když Duncanova banda přepadne vlak dřív, než dorazí na nádraží, zlato si mezi sebou rozdělí. O přepadení se ale dozví Joe, útoku zabrání a vlak odveze na místo určení. Obyvatelé Esperanzy se ovšem z příjezdu vlaku radují jen krátce. Duncanova banda se připravuje na druhý útok a většina místních v životě nedržela v ruce zbraň. Své životy tak musí svěřit do rukou navažského bojovníka, který se sám postaví obrovské přesile… Italsko-španělský film Navajo Joe (1966) natočil Sergio Corbucci ve zlaté éře spaghetti westernu, ve stejném roce měl premiéru také Django (taktéž od Corbucciho) či Hodný, zlý a ošklivý od Sergia Leoneho. Od zmíněných westernových legend se liší zejména pozitivním náhledem na původní obyvatele Ameriky, a to nejenom skrze postavu Joa (Burt Reynolds), ale také mladé míšenky Estelly (Nicoletta Machiavelli). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (69)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Hlavní ženská hrdinka a Ennio táhnou celý film. Zato klaďas i záporák své role nezvládli. Povýšení z Ramonova a Indiova poskoka na velitele zločinecké bandy přišlo nezaslouženě. Reynolds si neodpustí svůj vysmátý kukuč ani když visí při mučení hlavou dolů. Když sakra tu indiánskou marihuanu nesnesu, tak ji nehulím:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Italo Spaghetti o pomstě indiána v překvapujícím podání Burta Reynoldse. Není to však klasický indián. Je oblečen jako Mexičan, ale svoji indiánskou krev nijak neskrývá. Vše, co je typické pro Spaghetti tu je. Výborná Morriconeho hudba, která tak uchvátila Tarantina, dlouhé scény a záběry, rychlé přibližovačky na drsné pohledy. Jen té brutality, tolik typické pro tento žánr, se tu nedočkáme. Nijak, mi to ale nevadí. Alespoň nevzniká dojem, že se jedná o stále jedno a to samé. Jinak se tu ničím nevymezuje a rozhodně nezaostává za ostatními snímky. Nikdy bych neřekl, že by si Reynolds střihl takovou roli. Ale dokázal to a nijak nezklamal. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Navajo Joe, příběh pomsty indiána na bandě zločinců za vyvraždění jeho blízkých, je jen mizerný filmový škvár a zklamání - a to mám westerny moc rád. Přitom jde o "špageťák" Sergia Corbucciho, režiséra několika významných westernových počinů jako byl Django, Velký klid nebo Žoldnéř. Kamera není špatná, mladý Burt Reynolds v titulní roli je O.K., ale scénář je tak pitomý a nelogický, dialogy jsou mizerné a režie akčních scén hodně zpackaná. SPOILER: Nikdy jsem neviděl tolik zcela nevěrohodných postav chovat se jako absolutní idioti - městečka na Divokém Západě jsou plná neozbrojených mužů, kteří jsou buď zbabělci nebo jen králíci k odstřelení, vojáci neumějí bojovat a krýt se, také banditi jdou přes obrovskou převahu na svého jediného nepřítele po jednom. Nebo další stupidity - hlavní hrdina je osamělý minimálně ozbrojený indián, ale přepadává desítky pistolníků sám za bílého dne, nebo je mu jako neznámému rudochovi svěřeno městečkem půl milionu dolarů do úschovy. A pokud jde o hudbu - vlezlá titulní skladba mi taky spíše vadila - mistr Morricone promine. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=QGcK_qyL9Ug ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ten, který nezná skromnost? Nadutá paruka? Těžko říct, jaké indiánské jméno by si Navajo Joe zasloužil. Typologicky mladý Jirka Bartoška, na sobě pánské bikiny a v sobě zuřivý zabijácký instinkt, při kterém hrobníkovy mozoly poznávají středověk. Burt Reynolds se k filmu vyjádřil něco v tom smyslu, že je to tak hrozné, že jediné místo, kde to mohou pouštět, jsou letadlo a věznice, protože nikdo nemůže odejít. V podstatě má pravdu, ale má to své brakové kouzlo, Aldo Sambrell s třemi obočími je vytrvale odporný a mistr Morricone mezi ty pomeje tu a tam pohodí pár perel.. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Spousta scén, které postrádají logiku, natočeno hodně naivním způsobem, hlubším pohledem na jakoukoliv postavu se nikdo nezabýval. A i když se musí brát v úvahu rok výroby, stejně v té době vznikaly kvalitnější westerny. A stejně tomu musím dát slušné hodnocení, protože s přístupem s nadhledem se tu "westernuje" dobře a jako jednohubka to zabaví. A sračky přece jenom vypadají jinak. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama