Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je to dost debilně naivní dětinsky zahraný seriál a punc tomu dodávají debilně naivně zahrané role "ostravskych hercu" dnes možná už i vhodný na odpad.......ale musíte uznat, že pro naivní Husákovy děti to bylo dost nádherné pokoukáníčko s vyzdvihnutím dobrodružství a vztahu k přírodě, které vycházelo z naprostého reálu a platí to do dnes. Hnusná nebudu, takže objektivně? :Účel splnil na pět hvězd. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdyyyyy-bys tak náááhodou.... Jako malý kluk jsem tento seriál doslova "žral". Dodnes na Pavlíka a Horynu zavzpomínáme. Pravda, již bych se na seriál asi nepodíval, nebo by mi připadala dobrodružství v lese naivní či možná až směšná, čeština a herectví Vlado Müllera hrozné, ale pořád se jedná o kvalitní dílko pro děti, dnes od přírody tak odtržené. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dnes už převážně nostalgická pecka o zeleném přátelství samotářského hajného a městského kluka. Jejich příhody byly místy celkem akční (viz potok otrávený čpavkem), jindy zas dost naivní (výstavba silničního nadjezdu). Co však nikdy nezestárne a svou barvou tak bude krásně ladit s celým seriálem, to je úvodní píseň - nesmrtelná odrhovačka "kdybys tak náhodou":) 70% bez jakýchkoliv výčitek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pavel troufale: "Pane Horyno, mohl bych si nabrat trochu vody z té studánky, co se z ní dá pít? Mně se dneska vytírá Perleťovec." Horyna podrážděně a se zvýšeným hlasem: "Opovaž se, v ní žijí raci a potřebují klid!" Pavel otráveně a se sklopenou hlavou: "Ach jo, a můžu si ponechat toho voříška, co jsme ho našli uvázaného u stromu v lese?" Horyna přísně a rozhodně: "Už jsem ti snad vysvětloval, že takový psi nemají na hájovně co dělat! " A pak zahřímal: "Pokud se ti něco nelíbí, tak sem nemusíš chodit, mám práce, že nevím, kde mně hlava stojí, a ještě se budu starat o cizího kluka. Máš možnost se zabavit jinak, když nechceš poznávat krásy lesa a naslouchat jeho zvukům." Pavlík znuděně až otráveně se sklopenou hlavou kopajíc do kamínku na prašné cestě: "Ach jo, jsem mohl jet s rodiči k moři, takových koček v bikinách jsem tam mohl pozorovat, místo toho smrdím v lese na hájovně." // Legendární seriál o krásách naší přírody z pohledu městského kluka, co se přátelí s chlapáckým lesníkem, netřeba představovat. Tvůrci odvedli dobrou práci, ale seriál už těžko dneska někdo ocení, protože dneska spíše k netu než do přírody. 60% ()

waits 

všechny recenze uživatele

Ceska televize serial na svych strankach oznacuje jako "legendarni", coz se mi zda vice nez smele. Bohuzel nemopohla ani nostalgicka vlna, ktera dovoluje cloveku i v plne dospelosti pochvalit i dilka, ktera ho v mladi prinutila vyvesit si v pokojicku plakat z nemeckeho Brava, ackoliv ted jiz tusi, ze tehdejsi nadseni bylo notne prepalene (u Pomady mi ovsem i dnes vydrzi prihlouply usmev az do konce i dnes). Zde ovsem nebylo o co se oprit - jakozto chlapecek jsem uz tenkrat serial pretrpel a obludny zpev Mullera a Cizka na konci kazdeho dilu jsem sledoval s otevrenou pusou. Reziser Mudra byl mozna chlapik, ktery mel rad prirodu, ale jak Pratele Zeleneho udoli, tak Velke sedlo jsou serialy k uzoufani. Po tolika letech se samozrejme najde par nezamerne vtipnych scen, treba kdyz soudruh predseda s vaznou tvari rika, ze v udoli chytal raky a tak ho tedy nenecha zasypat a v ruce pritom drzi plastovy modylek mostu, ktery zrejme rekvizitari slepili z casopisu ABC..ano, tak to tehdy bylo s tou ochranou prirody, ze:). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Obhliadky terénu trvali takmer pol roka, než sa začalo natáčať. (Raccoon.city)
  • Panelový dům, kde bydlel Pavel (Martin Čížek) s rodiči, se nachází v Havířově v ulici Petra Bezruče č. p. 5. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno